Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Slovenjegraški judoisti uspešni na Japonskem

Vinko, Andrej in Jan najboljši na turnirju Aya Teruha Open
Od 23. aprila do 6. maja se je 12 judoistov in 2 trenerja JK Acron Slovenj Gradec, na povabilo judo kluba iz mesteca Aya, udeležilo priprav in dveh tekmovanj v deželi vzhajajočega sonca in rojstva juda, na Japonskem.

Na prvem tekmovanju, Aya Teruha Open, so naši asi osvojili kar 7 odličij. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Vinko Prevolšek, do 52 kg, Andrej Yankovskyy, do 75 kg in Jan Horvat, do 85 kg. Srebrna odličja so si priborili Aljoša Yankovskyy, do 75 kg, Nuša Perovnik, do 46 kg in Anja Ognjanovič, do 72 kg, v kategoriji nad 75 kg pa si je bron priboril še Rok Pogorevc.

Drugo tekmovanje, v mestu Miyakonojo, je bilo še zahtevnejše, saj je potekalo po tradicionalnem japonskem sistemu, brez težnostnih kategorij. Najbolje sta se odrezala Trey Srebotnik Gregor, ki je med 41 borci osvojil srebro in Jan Horvat, ki je bil prav tako 2. v starostni kategoriji 1998, medtem ko je bil Rok Pogorevc 3. med letniki 2001.

Poleg tekmovanj in zanimivih ter napornih treningov na 5 različnih šolah, so si naši judoisti in judoistke ogledali tudi veliko lokalnih znamenitosti, sklepali nova prijateljstva ter spoznavali japonsko kulturo in kulinariko. Obisk dežele juda je bil za vse udeležene odlična izkušnja, kjer so si nabrali novega znanja, ki ga bodo s pridom uporabili na prihajajočih tekmovanjih, treningih in tudi v vsakdanjem življenju.

Oglejte si tudi