Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Rokometno društvo Slovan iz Slovenj Gradca s pomočjo sodnikov odneslo dve točki!

Rokometni klub Slovenj Gradec je v derbiju 5. kroga 1. B DRL v domači športni dvorani klonil proti Rokometnemu društvo Slovan. Ekipa iz Kodeljevega je v prvem polčasu pokazala zelo učinkovito igro v napadu, agresivno v obrambi, za kar Korošci niso našli recepta, v drugem polčasu pa se je slika obrnila. Slovenj Gradec je odigral bolje in lovil priključek, kar mu je v končnici tekme tudi uspelo, potem pa sta na sceno stopila oba sodnika...

Gostje v rdečih dresih so vodili celoten prvi polčas, najvišje vodstvo je bilo prav na koncu +7,9:16.
Domači navijači, ki se jih je tudi tokrat zbralo v lepem številu, so se spraševali, ali je vzrok slabih prvih 30 minut utrujenost Slovenjgradčanov od sredine pokalne tekme!

Drugi polčas se je začel z dvema uspešnima domačima obrambama in učinkovito igro v napadu. Slovenj Gradec je bil v naletu, zato je gostujoči trener Gregor Cvijič že v 33. minuti pri izidu 11:16 vzel minuto odmora. V 36. minuti pa je bilo na parketu športne dvorane nekaj vroče krvi. Petelinjenje domačih in gostov sta sodnika Humek in Škvarc kaznovala z izključitvijo domačega pomočnika trenerja Daria Dumančiča. Slovenj Gradec je iz minute v minuto zmanjševal zaostanek in v 56. minuti jim je to tudi uspelo, potem ko je  Martin Podstenšek izenačil na 24. Gostje so takoj reagirali in vzeli minuto odmora.

Zadnje dve minuti tekme so gostje igrali z igralcem manj. Vrečar je uspel izenačiti na 25, ob napadu Slovana je prekršek naredil Šavc, ki je dobil dve minutno kazen, tudi Zbičajnik je dobil kazen dveh minut, sodnika pa sta na veliko začudenje pokazala tudi na 7-metrovko, ki so jo gostje izkoristili. Slovenj Gradec je krenil v napad po izenačenje, Podstenška so gostje  ¨odnesli v avt¨, sodnika pa sta 20-ici pri Slovani pokazala rdeči karton. Do konca tekme je ostalo še 5 sekund, domači pa so zahtevali minuto odmora.
Iz razdalje je poizkusil Merdanovič, močan strel je zaustavila vratnica, žoga se je odbila do Podstenšeka, ki je poizkusil iz strani, vratar Karpan je ob pomoči vratnice preprečil, da bi žoga končala v golu, sodnika pa sta odpiskala konec tekme in zmage so se veselili gostujoča ekipa iz Kodeljevega.

To je bil prvi poraz Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 v tem prvenstvu, po 4 zaporednih zmagah so parket Korošci zapuščali sklonjenih glav predvsem po zaslugi zelo slabe sodniške dvojice.

1. B DRL, 5. krog:
Slovenj Gradec, 27. oktober 2012

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RD SLOVAN
25:26 (9:16)

Strelci: Šol 7, Voršič, Kobolt, Merdanovič 3, Podstenšek, Vrečar, Hanžekovič, Šavc 2, Poklič 1
Obrambe: Ošlovnik 9 (1x7m), Kašnik 3
Izključitve: SG 10; Slovan 4 min
7-metrovke: SG 2 (3); Slovan 2 (4)

Oglejte si tudi