Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Rokometna šola Alena Mihalja na mednarodnem rokometnem turnirju »Ježev kup 2013«

Rokometna šola Alena Mihalja se je v semptembru prvič udeležila mednarodnega rokometnega turnirja »Ježev kup 2013«, ki je potekal 21. in 22. septembra v Kozarski Dubici (Bosna in Hercegovina), pod okriljem ženskega rokometnega kluba Knežopoljka. Na turnirju je sodelovalo 23 ekip iz petih držav, Rokometna šola Alena Mihalja pa je na turnirju sodelovala v kategoriji deklic, rojenih 1998 in 2002.
Kadetinje Rokometne šole Alena Mihalja so prvi dan turnirja v okrnjeni zasedbi in s pomočjo vratarke Jovane iz Škola Rukometa Partizan-Knežopoljka odigrale prvi d tekmi in bile polovično uspešne. Prvo tekmo, ki je potekala takoj po opravljeni poti iz Slovenj Gradca, proti državnim prvakinjam Črne gore, so dekleta začela odlično, vendar jim je koncentracija proti koncu tekme popustila, kar je pripeljalo do poraza 16 : 12. Po nekaj urnem počitku na tribunah so se punce pomerile še s prvakinjami Bosne in Hercegovine (HŽRK Zrinski) ter z neverjetno lepo in borbeno igro premagale nasprotnice za en gol. Čestitke Ines Sečnjak, Maji Zorman, Tjaši Smonkar, Niki Priteržnik, Taidi Alekić, Aleši Franc, Anastasiji Gorgievi, Urški Apačnik in Aleši Kamenik.

 

Drugi dan so imela dekleta še dve tekmi. Proti Žrk "Sesvete" so kar 11 x  zadele vratnico nasprotnikovega gola. Po odbitih žogah so Rokometno šolo Alena Mihalja nasprotnice s hitrimi protinapadi premagale z visoko razliko 21 : 14. V četrti tekmi proti ekipi RK "Koka" iz Varaždina so Slovenjgradčanke imele celotno tekmo rezultatsko prednost in zmagale z rezultatom 16 : 12.

 

Kadetinje so bile v skupini desetih ekip, med katerimi so bile kar štiri ekipe aktualne državne prvakinje: Slovenije, Črne gore, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Na koncu je ekipa Rokometne šole Alena Mihalja osvojila odlično peto mesto. Prve so bile "Krimovke", druge RK Podravka ter tretje, domača ekipa Škola Rukometa Partizan-Knežopoljka. Trener in vodja šole pa izreka čestitke vsem za prikazano igro in lepo obnašanje na celotnem turnirju. 

 

Oglejte si tudi