Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj Športne zveze Slovenj Gradec na področju športa v Mestni občini Slovenj Gradec za leto 2012

Med dobitniki priznanj ŠZ na področju športa v Mestni občini Slovenj Gradec za leto 2012 v invalidski konkurenci tudi športniki in športnice Društva invalidov Slovenj Gradec.
Šport in rekreacija je v Društvu invalidov Slovenj Gradec poseben socialni program, saj invalidi s to dejavnostjo ohranjajo svojo psihofizično sposobnost in zdravje. V devetih športnih panogah deluje aktivno v društvu 185 športnikov in športnic, skupaj pa je bilo v programu športa in rekreacije preko celega leta 2012 vključenih 854 invalidk in invalidov. Najboljši športniki in športnice so se po športnem koledarju Zveze delovnih invalidov Slovenije najprej plasirali na regijska tekmovanja, nato pa, če so dosegli normo, še na državna tekmovanja, ki jih je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

 

Ker je v letu 2012 na državnih prvenstvih v različnih športnih panogah sodelovalo kar nekaj športnic in športnikov društva, ki so dosegli lepe rezultate, jih je društvo predlagalo, da se jim v invalidski konkurenci za te dosežke podeli tudi športno priznanje. Prireditev in svečana podelitev priznanj Športne zveze Slovenj Gradec je bila 3. aprila 2012 v Kulturnem domu. Priznanja na področju športa za leto 2012 je prejelo skupaj šest športnic in športnikov iz Društva invalidov Slovenj Gradec.

 

Priznanja, ki jih za športne dosežke in uspehe športnika leta podeljuje Športna zveza Slovenj Gradec so prejeli:

 

Terezija Potisk je prejela plaketo za tekmovalne uspehe v športu v ribolovu s plovcem. Na državnem tekmovanju, ki je bilo 23. junija 2012 v Radečah na reki Savi, se je s 1810 g ulovljenih rib uvrstila na 3. mesto in prejela bronasto medaljo. Naslov državne prvakinje pa je prvič osvojila leta 2010 in drugič leta 2011.

 

Državnega prvenstva v Radečah v ribolovu s plovcem se je udeležila tudi Stanislava Tamše, ki se je s 1080 g ulovljenih rib uvrstila na 4. mesto in prejela pisno priznanje. Pisno priznanje pa so še prejeli: Darko Šajhar, ki je na državnem prvenstvu 21. aprila v Ljubljani v streljanju z zračno puško v moški konkurenci tekmoval v kategoriji mednarodni razred s standardno puško NAC in s 358 krogi osvojil naslov državnega prvaka ter prejel zlato medaljo. Državnega prvenstva v Ljubljani v streljanju z zračno puško sta se udeležili tudi Lilijana Brodej in Jelka Sušec, ki sta se v streljanju v ženski konkurenci nacionalnega programa s serijsko puško posamezno uvrstili: Brodej Lilijana s 346 krogi na 3. mesto, Jelka Sušec pa se je s 344 krogi uvrstila na 4. mesto. Pisno priznanje je prejel tudi Marko Skopljakovič, ki se je udeležil državnega prvenstva v kegljanju, 19. maja 2012, v Celju in je v kategoriji K5 s 524 podrtimi keglji osvojil 2. mesto in prejel srebrno medaljo.

 

Vsem športnikom in športnicam, ki so prejeli priznanja za športne dosežke in uspehe, iskreno čestitamo!

 

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi