Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Pikado liga društev invalidov Koroške regije 2016

Organizator Koroške pikado lige za leto 2016 je Društvo invalidov Mežiške doline,  izvajalci pa so posamezna društva Koroške regije, kjer se turnirji nadaljujejo. Skupaj bo odigranih 5 turnirjev -  1. turnir v Slovenj Gradcu., 2. turnir v Dravogradu, 3. na Muti, 4. v Radljah ob Dravi in 5. zaključni turnir na Ravnah na Koroškem.

27. septembra 2016  pa bo DI Slovenj Gradec še organiziralo odprto tekmovanje v pikadu v posamezni konkurenci za »Memorial Jurija Šumečnika st.«

 

 

V koroški pikado ligi sodeluje vsako leto vseh 5 koroških društev invalidov: DI Slovenj Gradec, DI Mežiške doline, DI Dravograd, DI Muta in MDI Drava Radlje ob Dravi. Na letošnji 1. turnir, ki se je odigral v Slovenj Gradcu v torek,16. 2. 2016, je bilo prijavljenih 13. ekip, 6 ženskih in 7 moških. Vsaka ekipa šteje 4 tekmovalce in eno rezervo.

Iz DI Slovenj Gradec se je prijavila za turnir 1 moška in 1 ženski ekipa. Moška ekipa je bila v sestavi: Tone Garb, Roman Pohovikar, Marko Hirtl in Srečko Breznik, ženska ekipa pa v sestavi: Pavla Garb, Hedvika Penšek, Marija Blodnik in Jožica Sešel.

 

Pred pričetkom tekmovanja so sledili pozdravi in nagovori predsednice DI Slovenj Gradec Stanislave Tamše, pozdrav in nagovor vodje tekmovanja Petra Ozmeca in pozdrav predsednika Športne komisije DI Slovenj Gradec Toneta Garba. Nato je bil opravljen žreb prijavljenih ekip, po žrebu pa še pred pričetkom tekmovanja polurni trening tekmovalcev.

 

Tekmovanje je vodil Peter Ozmec iz DI Mežiške doline, rezultate pa je vnašala v računalnik Marija Pečolar iz DI Slovenj Gradec.

 

Rezultati končnih uvrstitev za posamezna društva bodo podani po skupnem seštevku odigranih vseh petih turnirjev. Turnir se bo zaključil 19. aprila na Ravnah na Koroškem, kjer bo tudi razglasitev uvrstitev posameznih ekip društev in podelitev pokalov ter medalj za prve tri uvrščene, tako v moški kot v ženski konkurenci.

 

Športni pozdrav!

 

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi