Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje v kegljanju – 120 lučajev posamezno

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so na območnem tekmovanju v kegljanju na 120 lučajev posamezno dosegli normo za uvrstitev na državno prvenstvo: Marko Skopljakovič, Tone Garb, Karel Kreiger in Nada Černič Žvikart.

Območno tekmovanje invalidov ZDIS - v kegljanju na 120 lučajev posamezno je bilo v soboto in nedeljo ,11. in 12. aprila 2015, na kegljišču DTK na Ravnah na Koroškem. Območno tekmovanje je potekalo v naslednjih razredih: ženske K5; moški pa K1, K2, K3, K4, K5, KG IN KB3. Tekmovanja se je udeležilo 48 moških kegljačev in 21 ženskih kegljačic iz 12-ih društev invalidov: DI Slovenj Gradec, Ravne, Dravograd, Radlje ob Dravi, Muta, Gornja Radgona, Črešnjevec, Murska Sobota, Ormož, Maribor in Velenje. Na tekmovanje se je iz posameznega društva lahko prijavilo največ 5 posameznikov in 5 posameznic.

 

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se tekmovanja udeležili: Tone Garb, Marko Skopljakovič, Karel Kreiger, Ivan Mernik, Bernarda Černič Žvikart in Pavla Garb. Vsi tekmovalci so bili razporejeni v razred K5, uvrstili pa so se na naslednja mesta: v ženski konkurenci sta se izmed 21 tekmovalk naši članici uvrstilii na 1. mesto Bernarda Ćernič Žvikart s 535 podrtimi keglji in na 11. mesto Pavla Garb s 454 podrtimi keglji. V moški konkurenci so se naši tekmovalci izmed 39 tekmovalcev uvrstili na naslednja mesta: 4. mesto Marko Skopljakovič s 549 podrtimi keglji, na 5. mesto Tone Garb, prav tako s 549 podrtimi keglji, 7. mesto Karel Kreiger s 545 podrtimi keglji, na 21. mesto Ivan Mernik s 492 podrtimi keglji in na 27. mesto Drago Mihalj s 482 podrtimi keglji.

 

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so na območnem tekmovanju v kegljanju na 120 lučajev posamezno dosegli normo za uvrstitev na državno prvenstvo: Marko Skopljakovič, Tone Garb, Karel Kreiger in Nada Černič Žvikart. Organizartor DP je Zveza za šport invalidov Slovenije,  ki bo 16. maja 2015 potekalo na kegljišču  Kegljaškega kluba Nova Gorica v Novi Gorici.

 

Vsem iskrene čestitke in športni pozdrav.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi