Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje invalidov ZDIS-a v kegljanju na 120 lučajev

Nada Žvikart Černič, članica Društva invalidov Slovenj Gradec, na Območnem tekmovanju v kegljanju na 120 lučajev posamezno, dosegla normo za udeležbo na Državno prvenstvo Zveze za šport invalidov-Paraolimpijski komite.
V organizaciji Društva invalidov Mežiške doline je bilo v soboto, dne 6.4. in nedeljo, dne 7.4.2013 na kegljišču v Domu telesne kulture na Ravnah na Koroškem Območno tekmovanje invalidov Zveze delovnih invalidov Slovenije v kegljanju na 120 lučajev posamezno.

Tekmovanja se je udeležilo 12 društev, iz posameznega društva pa je bilo lahko prijavljenih največ 5 ženskih in 5 moških članov. Tekmovalci so bili razvrščeni v različne kategorije, odvisno od njihove vrste invalidnosti.

Območnega tekmovanja v kegljanju so se udeležili tudi člani Društva invalidov Slovenj Gradec. V moški konkurenci je tekmovalo 5 članov, v ženski konkurenci pa ena članica. Vsi so bili razvrščeni v kategorijo K5-nacionalni razred.

Rezultati, ki so jih dosegli člani DI Slovenj Gradec v moški konkurenci pa so sledeči: Tone Garb je podrl 543 kegljev, Avgust Žel 521, Karel Kraiger 509, Ivan Mernik 489 in Drago Mihajl 434 kegljev. Moški norme za udeležbo na DP niso dosegli, saj je v lanskem letu ZŠIS-Paraolimpijski komite normo zelo dvignila, tako da jo invalidi težko dosežejo.

V ženski konkurenci je Nada Žvikart Černič podrla 569 kegljev in tako  dosegla normo za udeležbo na Državno prvenstvo, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite. Državno prvenstvo bo 4. maja 2013 v Celju.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi