Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Območno tekmovanje invalidov v kegljanju – 120 lučajev posamezno

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se iz območnega tekmovanja invalidov v kegljanju na 120 lučajev posamezno na državno prvenstvo uvrstili: Marko Skopljakovič, Pavla Garb in Nada Černič Žvikart.
Območno tekmovanje invalidov ZDIS - v kegljanju na 120 lučajev posamezno je bilo v soboto in nedeljo 9. in 10. aprila 2016, na kegljišču DTK na Ravnah na Koroškem. Območno tekmovanje je potekalo po razredih: ženske K5; moški pa K2, K3, K4, K5 in  KG. Tekmovanja se je udeležilo 43 moških kegljačev in 25 ženskih kegljačic iz 12-ih društev invalidov: DI Slovenj Gradec, Ravne, Dravograd, Radlje ob Dravi, Muta, Gornja Radgona, Črešnjevec, Murska Sobota, Ptuj, Ormož, Maribor in Velenje. Na tekmovanje se je iz posameznega društva lahko prijavilo največ 5 posameznikov in 5 posameznic.

 

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se tekmovanja udeležili: Tone Garb, Marko Skopljakovič, Karel Kreiger, Ivan Mernik, Bernarda Černič Žvikart in Pavla Garb. Vsi tekmovalci so bili razporejeni v razred K5, uvrstili pa so se na naslednja mesta: v ženski konkurenci sta se izmed 25 tekmovalk članici  DI Slovenj Gradec uvrstili na 2. mesto Bernarda Ćernič Žvikart s 546 podrtimi keglji in na 6. mesto Pavla Garb s 497 podrtimi keglji, obe tekmovalki sta se uvrstili na DP. V moški konkurenci so se naši tekmovalci izmed 43 tekmovalcev uvrstili na naslednja mesta: 5. mesto Marko Skopljakovič s 543 podrtimi keglji, na 14. mesto Tone Garb s 516 podrtimi keglji, na 23. mesto Ivan Mernik s 493 podrtimi keglji in na 27. mesto Drago Mihalj s 466 podrtimi keglji. Na tekmovanje je bil prijavljen tudi Karl Kraiger, ki pa se tekmovanja ni udeležil.

 

Na DP so se iz Društva invalidov Slovenj Gradec uvrstili: v ženski konkurenci Nada Černič Zvikart in Pavla Garb; v moški konkurenci pa Marko Skopljakovič.   Organizator DP v letu 2016 je Zveza za šport invalidov Slovenije - POK,  ki bo 14. maja 2016 potekalo na kegljišču Kegljaškega kluba Nova Gorica.

 

Vsem iskrene čestitke in športni pozdrav.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi