Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
-1°C
PON.
11°C
-2°C
Oceni objavo

Na 36. turnirju v badmintonu za KBJL največ uspeha za tekmovalce ŠD Sele-Vrhe in BK Karizma

V Slovenj Gradcu je v soboto, 8. 2. 2014, v organizaciji Športnega društva Pameče potekal 36. turnir v badmintonu za Koroško badmintonsko jakostno lestvico. Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 47 tekmovalcev in tekmovalk iz vse Koroške, najbolje pa so se odrezali člani Športnega društva Sele-Vrhe in Badminton kluba Karizma, ki so osvojili večino od medalj v štirih kategorijah dvojic.
Tekmovanje se je pričelo s kategorijo moških B dvojic. Med devetimi pari je skupaj s svojim očetom nastopil tudi najmlajši udeleženec v zgodovini tekmovanj za KBJL do sedaj, in sicer 9-letni Domen Rubin. Družinska naveza je pokazala dobre igre, vendar morala priznati premoč izkušenejšim in starejšim. V finalu je tako slavila dvojica Bojan BREZNIK in Jernej POPIČ (BK Karizma), pred dvojico Matjaž GAŠPER in Borut KONEČNIK iz ŠD Sele-Vrhe, tretje mesto pa sta osvojila Uroš TARKUŠ in Milan VAMBERGER tudi iz BK Karizma.

 

Sledili so boji v mešanih dvojicah, kjer je nastopilo kar 10 parov. Slavila sta Uroš ABRAHAM in Mateja KOZAMURNIK pred dvojico Lenart ŽUBER in Klavdija BLAŽEK (vsi ŠD Sele-Vrhe). Tretje mesto pa sta zasedla Jože DETEČNIK in Andreja PRELOŽNIK (BK Karizma, ŠZ Muta).

 

Med petimi ženskami dvojicami sta zmagali Andreja PRELOŽNIK in Alja TERTINEK (ŠZ Muta, BK Karizma). Drugo in tretjo mesto sta osvojili dvojici iz ŠD Sele-Vrhe, in sicer Mateja KOZAMURNIK in Ana ZAJC SMOLČNIK pred Klavdijo BLAŽEK in Polono JOVAN.

 

V najatraktivnejši kategoriji moških A dvojic je nastopilo 9 parov. V finalu sta dokaj suvereno slavila Uroš ABRAHAM in Lenart ŽUBER iz ŠD Sele-Vrhe, pred dvojico Jan TOMŠIČ in Andraž LESKOVEC iz BK Črna. Črnjana sta končna zmagovalca presenetljivo premagala v predtekmovalni skupini, za kaj več pa jima je v finalu malo zmanjkalo. Tretje mesto sta osvojila Tomo PEČNIK in Jože DETEČNIK iz BK Karizma.

 

Organizacijsko je bil dogodek ob tako velikem številu udeležencev kar velik zalogaj in dvorana s šestimi igrišči se je prvič izkazala za premajhno. To pa hkrati govori v prid dejstvu, da je badminton na Koroškem panoga, ki pridobiva vedno več navdušencev.  Ta lep šport, ki zahteva veliko spretnosti in kondicije, predstavlja čudovit način preživljanja prostega časa v zimskih mesecih; turnirji, na katerih se ob koncu še malo poveselimo, pa niso namenjeni samo tekmovalnosti, ampak tudi druženju.

 

Tekmovanje so omogočili: generalni pokrovitelj Gozdno Gospodarstvo Slovenj Gradec d.d., glavni sponzorji: Duler d.o.o. (Pameče), B/S/H/ Hišni aparati d.o.o. (Nazarje), PC Logic Vojko Karner s.p. (Slovenj Gradec) in ostali: Gostilna Ržen Peter Sidar s.p. (Pameče) ter Športno društvo Pameče-Troblje.

Oglejte si tudi