Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Mladinci zmagali četrtič zapored

Mladinci RK Slovenj Gradec so v nedeljo, 8. 11. 2015, v 4. krogu 2. mladinske lige v skupini vzhod na domačem terenu gostili ekipo RK Brežice, ki je prišla na tekmo brez nekaterih mladincev, ki igrajo pretežno za člansko moštvo.

Tekma se je začela izjemno razburljivo, saj je bila domača ekipa v prvih dvajsetih minutah kar šestkrat kaznovana z izključitvijo. Igralci iz Brežic so to izkoristili in ves čas bili za petami domačinom, povedli pa malo pred polčasom z 11:12. Domači igralci so nato z zadetkoma Yankovskega rezultat preobrnili in polčas se je končal z izidom 13:12 za domačo ekipo.  Nadaljevanje so bolje odprli gostje, ki so povedli s 13:15. Domači so se prebudili in z lahkimi zadetki iz protinapadov povedli z 22:20. V  tem delu igre bi lahko povedli še za več, a so bili igralci ob zaključkih akcij premalo natančni, odlično pa je branil tudi vratar Brežic Jagrič. Goste je v igri držal odlični srednji zunanji Baznik, ki je zabil kar 13 zadetkov. Gostje so povedli z 22:23, nato pa popustili. Obramba RK Slovenj Gradec 2011 se je prebudila in domačini so povedli s 25:24. Gostje so imeli minuto in pol pred koncem na voljo strel iz sedmih metrov, a je strel fantastično ubranil Grešovnik. V napadu je iz levega krila zadel odlični Marzelj in domači so se zasluženo veselili novih dveh točk. Marzelj je tekmo opisal tako : "Danes smo igrali slabše, kot bi lahko. To tekmo bi morali zmagati za več kot en zadetek. Na naši strani je bilo preveč izključitev in tukaj apeliram na nas igralce, saj smo prevečkrat ugovarjali sodnikom in se ukvarjali z igralci nasprotne ekipe. Vsi se moramo zavedati, da s slabim pristopom škodujemo le sebi in ekipi, danes pa je bilo tega preveč. Skozi tekme se moramo kontrolirati ne glede na napetost srečanja. V napadu bi morali igrali več akcij, saj smo igrali preveč za sebe. V obrambi so nas nekajkrat izdali živci. V tem elementu je potrebno igrati bolj z glavo. Všeč mi je bilo, da smo izkoriščali prostor na krilih, kar je potrebno početi vsako tekmo tako kot danes!" Na tekmi se je sicer zbralo okoli 100 gledalcev, ki so glasno spodbujali domačo ekipo in ji pomagali do 4. zaporedne zmage.

Mladince v naslednjem krogu čaka tekma proti ekipi RK Velika Nedelja, ki je do danes izgubila vse tekme, a je na domačem terenu zelo neugodna, saj sta ekipi RK Maribor Branik in RK Gorenje Velenje skozi tekmo tam imeli nemalo preglavic.

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Brežice    26:25 (13:12)

RK Slovenj Gradec 2011 : Grešovnik (9 obramb), Orter 8 (0/2), Dujmovič 2, Bulovič 1, Banfro F. 3 (1/1), Banfro J. 4 (0/1), Syla, Pavlič, Bricman, Marzelj 4, Štalekar, Vižintin 1, Lužnik 1, Brunšek, Sedovnik, Yankovskyy 2


trener : Nino Legnar

Oglejte si tudi