Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Mladinci leto otvorili z zmago

Mladinci RK Slovenj Gradec 2011 so v nedeljo, 17. 1. 2016, v športni dvorani v Slovenj Gradcu odigrali tekmo 1. kroga 2. mladinske lige za mesta od 1 do 6 proti ekipi RK Grosuplje. Pri domačih sta v primerjavi z zadnjo tekmo zaradi poškodbe in bolezni manjkala Martin Vižintin in kapetan ekipe Filip Banfro.

Tekma je bila v prvem polčasu izjemno izenačena, a so gostje bili bolj zbrani, saj so domačini naredili kar nekaj tehničnih napak pri izvedbi protinapada. V tem delu tekme je vratar Grešovnik držal soigralce v igri za vodstvo, a domači ekipi ni uspelo pobegniti. Že v samem začetku tekme se je poškodoval Blaž Orter, ki je tokrat nadomeščal Filipa Banfra kot kapetan ekipe. Dobro ga je nadomestil Uroš Štalekar, ki je tudi takoj po vstopu v igro zabil zadetek. Domači so slabo streljali predvsem od daleč, rezultat polčasa pa je bil 12:13 v korist gostov. V začetku drugega polčasa so domači igralci strnili vrste v obrambi, kateri sta poveljevala Doberšek in Lužnik ter povedli s 15:13. Gostje so se prebudili in ušli na plus 2 (16:18), a to je bilo zadnje vodstvo Grosupeljčanov. Razpoloženi Bulovič, Yankovskyy in Doberšek so rezultat spreobrnili in ekipa je povedla z rezultatom 25:20. V tem delu tekme je Grešovnik ponovno branil odlično in goste spravljal v slabo voljo. Tekmo so mladinci RK Slovenj Gradec 2011 rutinirano pripeljali do konca in slavili z rezultatom 31:26. Po dolgem času je za mladinsko ekipo nastopal Doberšek, ki je bil odličen tako v obrambi, kot tudi v napadu. Tekmo in možnost napredka je opisal Jaroš Bulovič : "Tekmo smo začeli slabše, kot znamo, saj so nasprotniki izkoristili naše napake in povedli z prednostjo dveh golov. Nato smo se zbrali in rezultat obrnili nam v korist, a smo na koncu prvega polčasa spet popustili in zato tudi izgubili prvi polčas za gol razlike. Nato so v drugem polčasu stvari začele potekati drugače, saj smo začeli igrati bol zbrano in zasluženo zmago obdržali doma. Menim, da to še vedno ni naša prava igra, da smo zmožni igrati bolje tako v napadu kot v obrambi, prav tako pa nam manjka skupnih treningov, saj nas večina ne trenira skupaj. Možnost napredka imamo še predvsem na zunanjih položajih, kjer zaradi preveč individualne igre žoga ne steče in zato ne moremo izkoristiti kvalitet igralcev ki jih imamo (Yankovskyy, Banfro F. itn.).".

V naslednjem krogu igralci RK Slovenj Gradca gostujejo na Igu, ki je tokrat na domačem terenu presenetil ekipo RD Izola.

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Grosuplje   31 : 26 (12 : 13)

RK Slovenj Gradec 2011 : Grešovnik (15 obramb), Smolnikar (1 obramba), Banfro J. 1, Doberšek 5, Yankovskyy 7, Bulovič 8, Pavlič 4 (4/4), Bricman 1, Orter, Syla 1, Sešel, Štalekar 1, Lončar, Dujmovič 3 (0/1), Lužnik

trener: Nino Legnar

Oglejte si tudi