Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Mladinci zmagali na derbiju

V soboto, 21. 11. 2015, so mladinci rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011 v športni dvorani gostili ekipo RK Gorenje Velenje. Šlo je seveda za pravi sosedski derbi, ki si ga je ogledalo dobrih 100 gledalcev, ki so zagotovo prišli na svoj račun. Pri domačih je manjkal poškodovani krožni napadalec Bricman, gostje pa so bili prikrajšani za levega zunanjega Tomiča.

V začetku tekme sta obe ekipi dobro igrali v napadu, a slabo v obrambi. Blestela sta predvsem srednja zunanja, domači Julian Banfro in gostujoči Marko Špende, oba sta v prvih minutah tekme dosegla po 4 zadetke. Domača obramba nikakor ni našla rešitve za Velenjski napad in trener je zahteval minuto odmora pri izidu 7:8. Obramba se je izboljšala, a je tokrat zaškripalo v napadu. Gostje so ušli na 3 zadetke prednosti (12:15), a so se jim domači do polčasa z borbeno igro popolnoma približali na 17:18. V začetku druga polčasa so domači prevzeli pobudo in z zaporednima zadetkoma Jaroša Buloviča povedli z 19:18. Velenjčani so rezultat preobrnili, a vodstvo z 20:21 je bilo njihovo zadnje. Domača obramba je delovala fantastično, napad je zadeval in rezultat je naenkrat znašal 30:26. V tem delu je bil odličen Filip Banfro, ki je do konca tekme prispeval kar 12 zadetkov. Gostje so z delnim izidom 3:0 še zadnjič zapretili, nato pa so domači z zadetki Orterja, Buloviča J. in dvakrat Banfra F. tekmo rutinirano pripeljali do konca (34:32). Tekmo je opisal Jaroš Bulovič: "Tekmo smo pričeli slabše, kot znamo. Igrali smo preveč statično, zato je bil rezultat v tem delu v prid Gorenja. V prvi polovici prvega polčasa smo igrali slabo v obrambi, nato pa smo se prebudili in zaigrali bolje. V drugem polčasu je bila volja do zmage še večja in tako smo povedli ter vodstvo obdržali do konca tekme in z borbeno igro 2 točki obdržali doma. Premagali smo ekipo, ki nam je največji konkurent za napredovanje v nadaljnji del tekmovanja in zdi se mi, da nam bo ta zmaga zelo olajšala delo v nadaljevanju prvenstva."

Pohvaliti je potrebno tudi navijače, ki se zbirajo v vedno večjem številu na tekmah mladincev. V naslednjem krogu igralci RK Slovenj Gradec 2011 odhajajo v vroči Maribor, ki se bo vsekakor želel oddolžiti za poraz v prvem delu tekmovanja.

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Gorenje Velenje      34:32 (17:18)

RK Slovenj Gradec 2011: Grešovnik (11 obramb, 1x7m), Sedovnik (2 obrambi, 1x7m), Bulovič J. 4, Bulovič Ž., Banfro J. 5, Banfro F. 12 (4/4), Orter 4 (0/1), Lužnik 2, Vižintin 2, Syla, Dujmovič 3, Štalekar, Lončar, Brunšek, Pavlič, Marzelj 2

trener: Nino Legnar

Oglejte si tudi