Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Mednarodne igre šolarjev WINDSOR Canada 2013

Žiga Andrejc, Urška Doberšek, Zoja Rotovnik, Maruška Abeln in Alina Verhovnik odhajajo na Mednarodne igre šolarjev v Kanado.
Windsor  v Kanadski provinci Ontario bo od 14. do 19. avgusta 2013 gostitelj 47-ih Mednarodnih iger šolarjev (International children's games – ICG), na katerih bo tekmovalo preko 1500 športnikov iz vseh kontinentov sveta. Tekmovanja bodo potekala v 8 športnih panogah:atletiki, gimnastiki, plavanju, tenisu, nogometu, baseballu, odbojki in košarki. Na letošnjih igrah bo sodelovalo 82. mest iz 31 držav med njimi tudi Slovenj Gradec. 

Barve Mestne občine Slovenj Gradec bodo na letošnjih ICG zastopali:  Žiga Andrejc (100 m, daljina), Zoja Rotovnik (100 m, daljina), Maruška Abeln (600 m),  Alina Verhovnik (daljina) in Urška Doberšek (100 m, daljina). Pred odhodom v Kanado jih je pozdravil tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec - Andrej Čas in jim zaželel pozitivnih izkušenj in športnih uspehov.

Mednarodne igre šolarjev  so v svetovnem merilu največja prireditev za mlade v starosti od 12 - 15 let. Prve Mednarodne igre šolskih otrok so se odvijale v Sloveniji v Celju leta 1968. Njihov pobudnik je bil Metod Klemenc, ki ga je vodila zamisel o spoznavanju in druženju mladih različnih narodnosti in kultur preko športa. Igre za mlade športnike predstavljajo priložnost za sklepanje novih prijateljskih vezi, spoznavanje različnosti narodov in kultur, hkrati pa so zaradi visoke kvalitete tekmovanja mladim tekmovalcem tudi športni izziv. 
Predstavniki AKSG so MOSG na ICG do sedaj zastopali trikrat, in sicer leta 2008 v San Franciscu, leta 2009 v Atenah ter 2011 v Škotskem Lanarkshiru. 

Oglejte si tudi