Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Ekipna olimpijada Radmirje

Team Olimpijad je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je sofinanciran s strani ESRR ter nacionalnih in regionalnih javnih sredstev Slovenije in Avstrije.

Projekt traja od 1. 4. 2014 do 31. 3. 2015, v tem času v različnih krajih obmejnega pasu potekajo družabne športne prireditve pod skupnim imenom Ekipna olimpijada. Partner projekta je tudi Športna zveza Slovenj Gradec, ki je skupaj z lokalnimi društvi organizirala 5 prireditev.

Zadnja je potekala v Savinjski dolini, v kraju Radmirje, od koder izhaja tudi slovenski olimpijec Matjaž Debelak. Prav pri njem se je porodila ideja, da eno od ekipnih olimpijad izpeljemo v Savinjski dolini na dan Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, v soboto, 14. 2. 2015.

Na ekipno olimpijado se je prijavilo 15 skupin, skupaj  98 oseb različnih starosti. Najmlajša udeleženka je štela komaj 6 let, najstarejši pa 63. Tekmovali so v sedmih šaljivih športnih igrah in se pri tem, kljub občasnim padcem in zdrsom, predvsem zabavali. Ekipna olimpijada je v sobotno pustno dopoldne v Radmirjih vnesla sproščeno vzdušje, zabavo in smeh.

Atletski klub Slovenj Gradec je tokratno prireditev izvajal v sodelovanju z Debelakovim podjetjem Čaplja d.o.o. Čeprav je osnovni namen iger druženje v najširšem pomenu, je tudi na tem tekmovanju pomembno vlogo odigrala izkušena sodniška služba AKSG, ki je poskrbela za korektno izvedbo posameznih disciplin.

Zaključka prireditve z razglasitvijo rezultatov se je udeležil tudi olimpionik Miro Cerar, predsednik Olimpijske akademije, ki je nagovoril prisotne in najboljšim trem ekipam je podelil pokale.  Podjetje Čaplja d.o.o. pa je s krofi poskrbelo za pustno vzdušje.

Oglejte si tudi