Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
2°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo invalidov Slovenije v streljanju z zračnim orožjem

Sušec Mihaela Jelka je prejela na DP v streljanju z zračnim orožjem s serijsko puško NAC medaljo za doseženo 3. mesto.
V soboto, 09. aprila 2016, se je na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani izvedlo državno prvenstvo invalidov v streljanju s serijskim in standardnim zračnim orožjem za leto 2016. Organizator in izvajalec državnega prvenstva je bila Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite. Tekmovanje je potekalo v skladu s tehničnim pravilnikom za organizacijo in izvajanje tekmovanj v streljanju ZŠIS – POK ter pravilnikom SZS in ISSF.

DP se je v ženski konkurenci udeležilo 25 strelk, razporejene pa so bile v naslednje razrede: serijska puška NAC in SH2, standardna puška NAC, SH2 in standardna puška gluhi.

Iz Društva invalidov Slovenj Gradec sta se DP udeležili 2 članici, Sušec Mihaela Jelka in Brodej Lilijana. Obe tekmovalki sta bili razporejeni v razred serijska puška NAC, kjer je tekmovalo 11 strelk. Sušec Mihaela Jelka se je uvrstila s 340 krogi na odlično 3. mesto, za katero je prejela tudi medaljo, Brodej Lilijana pa se je s 331 krogi uvrstila na 4. mesto.
 

V moški konkurenci je tekmovalo skupno 38 strelcev,  ki so bili prav tako razporejeni v kategorije invalidnosti, vendar se iz DI Slovenj Gradec DP ni udeležil noben član.

Športni pozdrav in iskrene čestitke za odlično uvrstitev obeh tekmovalk.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi