Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
3°C
PET.
15°C
1°C
Oceni objavo

Državno prvenstvo invalidov Slovenije v lovu rib s plovcem za leto 2013

Za vse tekmovalce je bila neznosna vročina pri temperaturi 35˚C velika obremenitev.
Državno prvenstvo invalidov Slovenije v lovu rib s plovcem je bilo 22. junija 2013 v Brežicah na ribniku Prilipe – Ciglana. Organizator DP je bila Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, izvajalec tekmovanja pa Ribiška družina Brežice. 

 

Tekmovanja se je udeležilo 26 članov in 7 posameznic iz Zveze delovnih invalidov Slovenije, 21 tekmovalcev iz Zveze paraplegikov Slovenije in 3 člani iz vsake od nacionalnih invalidskih organizacij v Sloveniji. Iz Društva invalidov Slovenj Gradec so se tekmovanja udeležili: Skaza Jože, Potisk Franc, Zdovc Bojan, Marija Pečolar, Potisk Zinka in Stanislava Tamše.

 

Sedeči tekmovalci in tekmovalke stoje so lovili na ribniku Prilipe, ki je dostopen z vozički, stoječi tekmovalci pa na jezeru Ciglana. Tekmovalo se je po pravilniku RTK pri Ribiški zvezi Slovenije in določilih Tehničnega pravilnika F.I.P.E.e.d. za organizacijo in izvajanje tekmovanj v ribolovu s plovcem ter Splošnega in tehničnega pravilnika za izvedbo tekmovanj v ZŠIS-POK.

 

Moški stoječi tekmovalci so bili razvrščeni v 3 sektorje – A, B in C. Sektor A je štel 8 tekmovalcev, sektorja B in C pa 9 tekmovalcev. Prav tako so bilo razvrščeni v sektorje A, B in C sedeči tekmovalci, vsak sektor pa je štel 7 tekmovalcev. 

 

Tekmovanje se je pričelo ob 10. uri, končalo pa ob 13. uri. Tekmovalo se je v neznosni vročini pri temperaturi 35˚C. Po tehtanju ulova rib je bilo ob 14.30 uri razglasitev rezultatov.

 

Zmagovalci letošnjega državnega prvenstva v lovu rib s plovcem, ki so prejeli pokale za skupno uvrstitev od prvega do tretjega mesta so:

Moški – stoječi tekmovalci ZDIS

1. mesto Pfaifer Zdravko iz DI Trbovlje – 2441 g

2. mesto Klanšek Franc iz DI Radeče – 2236 g

3. mesto Štefančič Franc iz DI Črnomelj – 1752 g

Ženske posameznice ZDIS

1. mesto Butala Vesna iz DI Metlika – 2910 g

2. mesto Merc Danica iz DI Dravograd – 2520 g

3. Bratkovič Cvetka iz DI Maribor – 1550 g

Moški – sedeči tekmovalci Zveze paraplegikov Slovenije

1. mesto Dunaj Slavko – 4700

2. mesto Centrih Rudi – 2910 g

3. mesto Javornik Boštjan – 2610 g

 

Prvi trije tekmovalci iz posameznih sektorjev pa so prejeli medalje. Bronasto medaljo za 3. mesto iz sektorja A je osvojil Skaza Jože iz DI Slovenj Gradec, v skupni uvrstitvi je bil na 11. mestu, ostala dva tekmovalca iz DI Slovenj Gradec pa sta bila uvrščena: Zdovc Bojan v sektorju A na 6. mesto, v skupni uvrstitvi na 17. mesto; Potisk Franc v sektorju B na 7. mesto, pri skupni uvrstitvi pa na 22. mesto. Ženske iz DI Slovenj Gradec pa so se uvrstile: 4. mesto Pečolar Marija, 5. mesto Potisk Zinka in 6. mesto Tamše Stanislava.

 

Uradne rezultate uvrstitev si lahko ogledate na spletni strani Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite.

 

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi