Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Božično-novoletni turnir v badmintonu

V organizaciji športnega društva Sele-Vrhe se je v soboto, 27. 12. 2014, na Gimnaziji v Slovenj Gradcu odvijal badminton turnir, ki je štel za Koroško badminton jakostno lestvico, in sicer 41. zapovrstjo.
Udeležba na turnirju je bila ponovno visoka, in sicer 42 (31 tekmovalcev in 11 tekmovalk), udeleženci pa so se pomerili med seboj v različnih jakostnih skupinah.

 

V najmočnejši moški A skupini je suvereno osvojil prvo mesto Uroš ABRAHAM, ki je oddal le en set, drugo mesto je zasedel Lenart ŽUBER in tretje Boštjan KLEMENČIČ, vsi člani ŠD Sele-Vrhe. Pri ženskah je v najmočnejši skupini zmagala Andreja PRELOŽNIK (ŠZ Muta) pred Matejo ROJNIK in Janjo OBRETAN (obe ŠD Sele-Vrhe).

 

V posebni skupini, kjer je starostna omejitev nad 40 let, so bili uspešnejši člani ŠD Pameče, kjer je brez poraza in oddanega seta zmagal Samo RUBIN, tretje mesto je zasedel Aleš MLAKAR, ki je moral v polfinalu priznati premoč Tomu PEČNIKU (BK Karizma), ki je na koncu zasedel odlično drugo mesto.

 

V ženski B skupini sta prvo in tretje mesto zasedli tudi klubski sotekmovalki vendar tokrat članici ŠD Sele-Vrhe. Prvo mesto je zasedla Klavdija BLAŽEK, medtem ko je Polona JOVAN zasedla tretje. Premoč je morala priznati Jožici KOGELNIK (ŠD Rekreator Dravograd), na koncu drugouvrščeni. V moški B skupini je prvo mesto zasedel Ferdo POGORELČNIK (ŠD Sele-Vrhe), drugo Uroš TARKUŠ in tretje Jernej POPIČ (oba BK Karizma).

 

Prvič se je na tekmovanjih za Koroško badminton jakostno lestvico organizirala tudi rekreativna - moška C skupina, ki je bila solidno zastopana (5 tekmovalcev), igre med tekmovalci pa so bile zelo napete. Na koncu je največ znanja pokazal Matjaž TAŠNER pred Felicijanom JOVANOM (oba ŠD Sele-Vrhe) in Nebojšo ILIĆEM (BK Karizma), ki je na koncu zasedel tretje mesto.

 

Vsem tekmovalcem se zahvaljujemo za udeležbo na tekmovanju in jim želimo obilo športnega znanja in sreče tudi v letu 2015. Posebna zahvala Pisarni Cafelounge Bar, kjer smo se lahko po napornem tekmovanju okrepčali.

Povezave

www.sele-vrhe.si

Oglejte si tudi