Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Atletska tekmovanja v letu 2012 skozi sodniške oči

Zunaj je zima, snega imamo sicer bolj malo, je pa čas za prve analize preteklega leta.

Z veseljem se spominjamo opravljenih prireditev, ki so se zgodile na stadionu ob Drugi OŠ Slovenj Gradec. Tekmovanj ne bi mogli izvajati, če ne bi Mestna občina Slovenj Gradec v lanskem letu zaključila z obnovo tekmovališč in nabavo najbolj sodobne opreme, ki je na voljo za dejavnost na stadionu v športnem parku Vinka Cajnka.

Začeli smo s tekmami otroške lige in nadaljevali z največjo tekmo v Slovenj Gradcu - četverobojem mladinskih reprezentanc. Tekmovalo je več kot 270 tekmovalcev, ki so člani državnih reprezentanc iz Hrvaške, Češke, Madžarske in Slovenije. Med njimi so bili bodoči udeleženci največjih tovrstnih tekmovanj kot so olimpijske igre in svetovna prvenstva. Na programu so bile praktično vse discipline, ki so sicer na sporedu olimpijskih iger, torej, teki, skoki in meti. Tekmovalci so tekli na 100 m, 110 m ovire,  200 m, 400 m, 400 m ovire, 800 m, 1500 m, 5000 m, 3000 m zapreke, 4x 400 m in  4x 100m. Metali so kopje, disk, kladivo in kroglo. Skakali so v daljino, višino, ob palici in troskok. Vse to se je dogajalo na en dan. Na žalost smo se ves čas tekmovanja soočali s dežjem, dokaj hladnim vremenom, ki je marsikateremu tekmovalcu otežilo pogoje za dosego cilja. Več tekmovalcev je pred samo tekmo izrazilo željo, da bodo poskušali ali potrditi ali doseči normo za nastop na svetovnem prvenstvu  v Barceloni. Kljub težkim pogojem za tekmo je kar nekaj tekmovalcem to tudi uspelo. Med dosežki naj omenim rezultat madžarskega tekmovalca Mártona Csera.  Kladivo je  zalučal 72,40 m, kar je izjemni rezultat in seveda rekord stadiona.

Nadaljevali smo v septembru z državnim tekmovanjem za pionirje in pionirke. Tudi tokrat je bilo več kot 500 tekmovalcev, ki so pripravili zelo zanimivo in kvalitetno tekmovanje.

Poročilo pripravila: Majda Areh Novak, prof. športne vzgoje (se nadaljuje)

Oglejte si tudi