Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Atletika za mlajše

Tekmovanja v atletiki za mlajše, ki smo ga organizirali v petek, 27. 5. 2016, v Slovenj Gradcu se je udeležilo preko 60 otrok od 1. do 6. razreda, nekaj je bilo celo predšolskih.

Namen tekmovanja je bil spoznavanje atletskih disciplin, ki so seveda prilagojene tej starosti otrok, njihov cilj pa je razvijanje temeljnih motoričnih sposobnosti, ki so pomembne tako v športu kot tudi sicer v življenju. Predvsem pa je bil cilj tega srečanja medsebojno druženje otrok, ki obiskujejo program atletike, ki ga naš klub izvaja na različnih šolah v Slovenj Gradcu in okolici. Na otroško atletiko smo povabili tudi atlete iz Koroškega atletskega kluba, ki trenirajo pod vodstvom našega vaditelja Tadeja Grilca, saj se Slovenjgradčani in Ravenčani skupaj udeležujemo tudi uradnih atletskih tekmovanj in mitingov.

Otroci so bili zelo motivirani, saj se radi družijo in gibajo, poleg tega pa v programu otroške atletike uporabljamo zanimive športne rekvizite, ki pritegnejo zanimanje otrok. Udeleženci so skakali s palico v daljino, metali vorteks, težko žogo, kopije in kladivo, šprtinali čez ovire in lojtrico, lovili ravnotežje na koordinacijskih blazinah, in se na skupaj enajstih različnih postajah preizkušali v metih, skokih in hitrosti. Bili so razdeljeni v 9 ekip, ki so bile mešane po starosti in spolu, tako je imela prav vsaka možnost biti najboljša. In bile so prav vse, saj je končni seštevek rezultatov pokazal, da so bile razlike med skupinami zelo zelo majhne.

Za izvedbo tekmovanja je poskrbelo 25 sodnikov in pomočnikov, ki so tudi tokrat odlično opravili vsak svojo nalogo. Med njimi je bilo največ vzgojiteljic in učiteljic, ki seveda znajo z otroci, zato je tudi tokratno srečanje potekalo v zadovoljstvo vseh. 

Oglejte si tudi