Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

8. MT v judu "ZM Koroška open 2013" - rekorden

V soboto in nedeljo, 16. in 17. novembra 2013 je na tatami Športne dvorane Slovenj Gradec stopilo 803 judoistk in judoistov iz 97 klubov in 21 držav ...
V soboto in nedeljo, 16. in 17. novembra 2013, se je v zelo dobri organizaciji Judo kluba Acron Slovenj Gradec v slovenjegraški športni dvorani odvil eden največjih športnih dogodkov na Koroškem v tem letu, 8. mednarodni turnir v judu »ZM Koroška open 2013«. V starostni kategoriji do 12., 14., 16. in 18. leta je na tatami stopilo 803 judoistk in judoistov iz 97 klubov in 21 držav, kar je največ v osemletni zgodovini turnirja, med njimi pa smo lahko videli tudi kadetskega svetovnega prvaka Azerbajdžanca Natiga Gurbanliya, dobitnico kadetske svetovne medalje Marušo Štangar iz Slovenije, Bugo Kovač iz Hrvaške ...

 

Turnir sta svečano otvorila župan MO Slovenj Gradec gospod Andrej Čas ter predsednik Judo zveze Slovenije in podpredsednik slovenskega olimpijskega komiteja gospod Bogdan Gabrovec. Otvoritve se je med drugimi gosti udeležil tudi veleposlanik ruske federacije v Sloveniji gospod Dr. Doku Zavgajev. 

 

Na koncu so največ uspeha in ekipno prvo mesto osvojili predstavniki Omladinskega judo kluba Beograd iz Srbije, na 2. mesto se je povzpela ekipa Tayfun iz Ukrajine, tretje mesto pa je pripadlo še eni ukrajinski ekipi in sicer Ippon iz Kijeva.

 

Domači predstavniki JK Acron Slovenj Gradec so osvojili dve zlati medalji, ki sta pripadli Urški Bernard in Žanu Kaizerju, štiri srebrne medalje, osvojili so jih: Zala Pečoler, Nuša Perovnik, Urška Bernard in Tamara Kovač. Tretje mesto pa si je priborila Ines Hribernik.

 

Zahvala za odlično izvedbo gre številnim volonterjem, sponzorjem in ostalim, ki so pripomogli in omogočili izvedbo turnirja, predvsem generalnemu sponzorju Zavarovalnici Maribor.

 

 

 

Oglejte si tudi