Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

6. Žolnirjev pohod ob dnevu OZN

V nedeljo, 18. oktobra 2015, sta v spomin na člana Planinskega društva Slovenj Gradec Miroslava Žolnirja Spotur in Planinsko društvo Slovenj Gradec organizirala in izvedla 6. Žolnirjev pohod ob dnevu OZN.
Ta že tradicionalni pohod poteka z Legna  do planinske Koče pod Kremžarjevim vrhom. Vreme je bilo sončno, rahlo vetrovno, vendar prav za vse pohodnike prijetno.

 

Začetek pohoda je bil ob 8. uri izpred bivše restavracije Bellevue, zaključek pa na Koči pod Kremžarjevim vrhom. Pohod sta vodila vodnika Stane Plevnik in Ivan Hartman Vanč Poskrbela sta za prijetno hojo dobro razpoloženih pohodnikov.

Letos se je pohoda udeležilo  64 pohodnikov, od tega 3 naši najmlajši planinci Ožbej, Jure in Miha. Prvič se je pohoda udeležilo 11 pohodnikov. Četrtič se je pohoda udeležilo  9 pohodnikov, ki so si tako pridobili spominske medalje  PD Slovenj Gradec. Petič in šestič pa  se je pohoda udeležilo kar 21 pohodnikov. Vsi udeleženci pohoda so prejeli spominske majice, ki jih je sponzoriral Spotur Slovenj Gradec.

Na koči sta poskrbela za pohodnike oskrbnika Duja in Tatjana. Evidenco pohoda sta vodila tajnik planinskega društva Darko in Alenka, ki sta poskrbela tudi za natančne podatke o udeležencih pohoda. Prehojeno pot in pohodnike je  v fotografije ujel naš predsednik društva in vodnik Zdenko Čas.

 

                                        Pripravila: Marjeta Škorja

                                                           vodnica PD Slovenj Gradec

 

Oglejte si tudi