Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

47. športna prireditev za pokal pohoda XIV. divizije na Štajersko

Po petkratni osvojitvi v presledkih ŠDI Slovenj Gradec osvojilo prehodni pokal v trajno last.

ŠD INVALID Slovenj Gradec je v soboto, 14. junija 2014 organiziral in izvedel športno 47. zgodovinsko prireditev za pokal v spomin pohoda XIV. divizije na Štajersko.

 

Na tem tekmovanju so se pomirili v streljanju in kegljanju, nastopile pa so ekipe iz ŠDI Maribor, MDI Velenje, MDI  DRAVA Radlje ob Dravi in domače ŠDI Slovenj Gradec. V streljanju so zmagali strelci iz ŠDI Slovenj Gradec pred strelci iz MDI Velenje in MDI DRAVA Radlje ob Dravi, medtem ko ŠDI Maribor v streljanju ni sodelovalo.

 

V kegljanju so bili prvi kegljači iz ŠDI Maribor pred ŠDI Slovenj Gradec, tretji so bili kegljači MDI DRAVA Radlje ob Dravi in četrti MDI Velenje. Skupni zmagovalci so tako postali športniki iz ŠDI Slovenj Gradec in tako osvojili prehodni pokal, saj so ga osvojili petkrat v presledkih.

 

Po končanem tekmovanju so se zbrali v gostišču Preša na Legnu, kjer je predsednik ŠDI Slovenj Gradec Tone Garb podelil pokale za dosežene rezultate in prav tako prehodni pokal, ki ga je v imenu ŠDI Slovenj Gradec prevzel Franc Kušter.

 

Po podelitvi pokalov so vsi vodje ekip pohvalili organizacijo in izvedbo tega tekmovanja in poudarili, da ima te zasluge predsednik Tone Garb in njegova ekipa. Predsednik MDI Velenje Valter Golob je dejal, da se vidijo v mesecu oktobru v Velenju, vodja ŠDI Maribor pa jih je povabil v Maribor v mesecu septembru, datume bodo določili naknadno.

 

Tone Garb se je na koncu vsem lepo zahvalil, da so prišli na to prireditev, ter jih povabil, da se tega tekmovanja, ki ga bo ponovno organiziralo ŠDI Slovenj Gradec, udeležijo tudi v naslednjem letu.

Športni pozdrav, Tone Garb, predsednik ŠDI Slovenj Gradec

 

Stanislava Tamše  

Oglejte si tudi