Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

12. mednarodni turnir v košarki - Slovenian Ball 2016

Turnir je bil v lanskem letu s strani mednarodne košarkarske zveze (FIBA) proglašen za evropski turnir leta v starostni kategoriji do 14 let.
Zaključen je 12. turnir Slovenia ball 2016, ki se je v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije, Košarkarskega kluba Dravograd in Slovenj Gradec ter Javnega zavoda Spotur med 18. in 21. avgustom že dvanajstič zapored odvijal v Slovenj Gradcu. Na parketu telovadnice na Gimnaziji in v Športni dvorani Slovenj Gradec se je v starostni kategoriji do 14 leta pomerilo 15 reprezentančnih selekcij iz devetih držav, osem v dekliški in sedem v fantovski konkurenci. Med puncami so se zmage na koncu veselile Madžarke, ki so na dramatični tekmi za prvo mesto za točko premagale Španke (43:42), Slovenke so po porazu proti Izraelu (63:53) zasedle šesto mesto. Med fanti so bili najboljši Španci, ki so slavili zmago na vseh šestih tekmah. Slovenija zeleni so bili na koncu, po krogu treh ekip z izkupičkom 4-2, tretji, druga selekcija, zbrana v ekipi belih, pa 5. Vse ekipe pa so prikazale zanimivo, dinamično in atraktivno košarko.


Pri tem je potrebno omeniti, da je turnir, ki se že vsa leta odvija v Slovenj Gradcu bil v lanskem letu s strani mednarodne košarkarske zveze (FIBA) proglašen za evropski turnir leta v starostni kategoriji do 14 let.

Izvedba turnirja v Slovenj Gradcu ima tudi gospodarski učinek za naše mesto, saj so v času turnirja v občini zasedene prav vse prenočitvene kapacitete. Z mladimi športniki prihajajo tudi starši in drugi navijači ter ljubitelji košarke tako iz Slovenije kot tujine, ki v času turnirja bivajo pri nas in poleg spremljanja tekem spoznavajo lepote mesta in okolice.

 

Oglejte si tudi