Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Kaj prinaša Office 2016

Nova različica paketov Office prinaša kar nekaj funkcionalnosti iz spletne različice paketov Office 2013, s tem, da so sedaj dosegljive veliki večini uporabnikov. Način dela ljudi se je drastično spremenil, zato se je Microsoft osredotočil na produktivnost in poslovne procese s poudarkom na mobilnosti oziroma oblaku.
Ključne novosti paketov Office 2016

 

Sodelovanje

Bolje kot preklapljanje med programi za urejanje dokumentov in komunikacijo, je Microsoft razvil vse v enem.

Če dokumente delite z različnimi ljudmi, lahko postanejo soavtorji, poleg tega pa lahko preko Skype-a komunicirajo med seboj znotraj programa Word, kar je v novem Office-u že integrirano.

Microsoft je iz paketov Office 365 v Outlook prenesel funkcijo ustvarjanja skupin oziroma grupiranja. To skupini omogoča klepet in izmenjavo datotek v znotraj skupine, vsi člani tima ali projekta pa jih lahko vidijo in urejajo.

 

Funkciji »Povej mi« in »Pametno iskanje«

Novost »Povej mi« omogoča uporabnikom iskanje funkcij kot je na primer »Vodni žig«. Ta funkcija nato ponudi nekaj primernih možnosti na izbiro – kar je veliko bolj uporabno kot meni za pomoč.

Poleg tega pa »Pametno iskanje«, ki omogoča uporabnikom izbiro besede ali fraze z možnostjo iskanja v slovarju ali na internetu, sedaj ponuja dodatne informacije in slike v stranskem meniju, brez potrebe po iskanju zunaj programa Word.

Obe funkcionalnosti sta že bili omogočeni v spletni verziji paketa Office 2013, ampak so sedaj vključene v namestitveno verzijo paketa Office 2016.

 

Outlook

Microsoftov e-mail odjemalec Outlook obljublja »do sedaj najpametnejši nabiralnik«. Izboljšana je funkcija iskanja s katero se hitreje prebijete skozi pošto, poleg tega pa so z novim direktorijem omogočili sortiranje oziroma dodeljevanje prednosti pošti, ki je pomembnejša.

Za razliko od filtra neželene pošte, se bo ta nov direktorij »učil« iz vaših e-mail navad in določal katera pošta se mora nahajati v vaši prejeti pošti in katera ne.

Za svetovanje in tehnično pomoč smo vam na voljo v podjetju KOPA d.d., preko spletne pošte na naslovu: trgovina@kopa.si ali preko SPLETNEGA OBRAZCA.

Oglejte si tudi