Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Zaposleni na MOCIS-u skrbimo za kakovostno izvajanje svojih programov.

MOCIS je lansko leto praznoval deseto obletnico aktivnega delovanja na področju izobraževanja odraslih, do katere brez kakovostnega dela zagotovo ne bi prišli. Danes lahko zato s ponosom trdimo, da »že več kot 10 let dajemo znanju pomen«.
Kljub dosežkom se zavedamo, da je vedno in povsod še prostor za napredek, zato smo se odločili, da se v letu 2012 vključimo v usposabljanje za uporabo modela samoevalvacije POKI (Ponudimo odraslim kakovostno izobraževanje).  S tem želimo dobiti objektiven vpogled v kakovost dela našega zavoda, spoznati načine sistematičnega presojanja in razvijanja kakovosti od spremljanja, načrtovanja do vpeljevanja izboljšav. Želimo ohraniti  močna področja, šibka področja pa spremeniti v izzive in še izboljšati kakovost našega dela.

Z vključitvijo v program Usposabljanja za uporabo modela samoevalvacije POKI, smo si pridobili pravico do uporabe zelenega znaka POKI. S tem dokazujemo, da sistematično skrbimo za svojo kakovost in kakovost svojih storitev v izobraževanju odraslih.

Oblikovano imamo 7-člansko skupino za kakovost, ki jo sestavljajo zaposleni in tudi dve zunanji članici. Prav ta skupina se je na podlagi načrta samoevalvacije in rezultatov swot analize lotila natančnega preučevanja področja učiteljev.

Tako smo v samoevalvaciji  podrobno raziskali motivacijo naših učiteljev za spopolnjevanje, samoizobraževanje  ter motiviranost za andragoško delo. Zanimalo nas je tudi  njihovo zadovoljstvo z delom v našem zavodu.

V mesecu novembru smo izpeljali tudi zgledovalni obisk pri sorodni organizaciji. Želeli smo dobiti vpogled v njihov proces delovanja in le tega primerjati z našim. S  pomočjo vpogleda v dobre prakse drugih organizacij in zgledovanja po njih lahko izboljšamo tudi lastno kakovost.

V letu 2013 bomo na podlagi akcijskega načrta postopoma vpeljevali izboljšave na področju , ki smo ga evalvirali. Naš cilj pa je tudi spodbujati celoten kolektiv ter zunanje sodelavce MOCIS-a k razvijanju kulture in klime stalnega iskanja poti do boljše kakovosti.

Želimo, da ljudem v širši koroški regiji še naprej omogočamo kvalitetno vseživljenjsko učenje v pravem pomenu besede in uresničevanje našega mota,  ki je: »Naj teče učenje skozi življenje!«.

Več o projektu POKI  si lahko preberete na spletni strani: http://www.mocis.si

Za kakovost se je včasih potrebno sesti skupaj.

Oglejte si tudi