Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Spoznajte mentorje U3ŽO MOCIS Slovenj Gradec

NATAŠA ZUPANC, voditeljica programa Meditacije je po izobrazbi socialna delavka in diplomirana varstvoslovka. Službe na Koroškem v svoji profesiji ni našla, zato je iskala druge možne vire zaslužka. To so bila dela za določeni delovni čas in niso ji bila pisana na kožo. Tri leta nazaj pa je odprla v poslovnem objektu Katici svoj Salon lepote DOTIK. V njem opravlja masaže, programe za oblikovanje telese in vnaša med pakete razvajanja tudi duhovno plat.
Nataša Zupanc, kaj je meditacija? Je to mogoče odsotnost razmišljanja?

Meditacija je samo ena izmed možnih oblik spoznavanja samega sebe. Je odločitev za spreminjanje. Ta proces dela na sebi ni lahek, za nekatere je na samem začetku dramatičen, zato jih prestraši ali celo odžene, ko se jim pričnejo stvari na glavo obračati in se jim začne njihov »prejšnji« svet vrednot sesipati.  

Je meditacija na Koroškem iskana? Je mogoče od nje finančno preživeti?

Nekateri živijo tudi od tega. Samo z meditacijo pa se finančno v Slovenj Gradcu ne da preživeti. Še vedno je to premalo poznana zadeva, ker ljudje ne vedo, kako bi pristopili k temu programu.

Kje širite svojo znanje?

Zdaj izvajam delavnice okrog po Sloveniji. Izredno lepo je sprejet meditativni program »Prižgimo lučke Ljubezni«. Izvajam ga s pomočjo instrumenta Cod, ki je uglašen na naša energetska polja. Z igranjem nanj se začne samozdravljenje tako telesa kot duha.

Pričela sem tudi potovati. Že pred več kot desetimi leti sem si želela v Afriko. Vedno me je vleklo tja. Lansko leto se mi je dolgoletna želja uresničila. Tam sem navezala stik z Barbaro Bizovičar. Izvajala sem svoj program osebne rasti za prijatelje, s katerimi sem se družila v njeni vasici pa tudi za vse slovenske turiste, ki sta jih zanimali meditacija in osebnostna rast.

 Kako ste »zašli« s svojim programom na »tretjo«?

Ponudila sem svoje storitve. To je bil zame izziv, saj je to druga populcija ljudi, z dosti življenskih izkušenj, drugačnim pogledom na življenje kakor mladina.

Vprašala sem se: »Kaj jim lahko ponudim?« Lani smo delali aktivno, opažali med letom sprembe, kako se osvobajamo nekih vzorcev in pričenjamo spreminjati svojo življenje.

 Kaj pa letos? Program nadaljujete ali se ponavlja?

Vedno gremo naprej. Ni pravil, ni zapisanega progama. To je nedokončani proces. Tega ni nikoli konec. Vsak pobere iz teh vsebin, kar želi. Vsaka skupina, ki se ustvari, ima svojo energijo, ne glede na to, koliko je novih članov in koliko je vmes lanskih. Vsako druženje ima svojo dinamiko.

 Je torej letošnja skupina še vedno odprta? Se lahko še kdo vključi?

Ja, kadar koli. Če kdo začuti, da bi potreboval v določenem trenutku vzpodbudo, neko novo smer zase, je dobrodošel. Vsak, ki želi nekaj novega na sebi zgraditi, biti bližje sebi, prepoznavati svojo notranjo hotenje in vrednost.

Korak za korakom raste in se gradi novi svet. Četudi se ti najprej vse na glavo obrne, kasneje žanješ sadove svoje preobrazbe.

Z delom na sebi se da ogromno narediti in zaživeti drugače. 

 

 Zapisala: Marta Merkač

 

Oglejte si tudi