Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Ustvarjalne delavnice

Otroci se morajo igrati. Čim več in še več … In so se ... V četrtek 6. 6. 2013.

 

 

Vsako leto na začetku meseca junija, vrtec Slovenj Gradec v vseh svojih enotah organizira prireditev namenjeno otrokom vseh starosti. Cilj in namen prireditve je predvsem, da naredimo otrokom lep, zabaven in nepozaben dan. Ob tej priložnosti povabimo tudi tiste otroke, ki sicer vrtca ne obiskujejo.

Prireditev je potekala na igriščih pred posameznimi enotami vrtca s pričetkom ob 9. oo uri.

Strokovni delavci so pripravili pestre in ustvarjalne delavnice iz različnih področjih predšolske vzgoje (gibalnega, likovnega, glasbenega, plesnega), ki so potekale skozi ves dopoldan.

V vseh teh delavnicah so otroci razvijali svojo kreativnost in domišljijo, ročne spretnosti, čut za estetiko in smisel za oblikovanje uporabnih in dekorativnih predmetov. Pri tem so otroci uresničevali svoje zamisli s slikanjem, risanjem, oblikovanjem in ustvarjanjem na različne materiale. Rezultat dela so bili čudoviti in unikatni izdelki, ki so jih otroci kasneje odnesli domov.

Gibalne in plesne delavnice so dodatno pripomogle k dobremu in sproščenemu vzdušju, saj so otroci ob njih v največji možni meri uživali, se zabavali in zadovoljili svoje potrebe po gibanju.

Ni manjkala niti delavnica joge v izvedbi zunanje gostje ge. Katje Prosenjak Kotnik, ki je otrokom približala jogo kot vadbo, ki izboljša ne le gibalne sposobnosti, pač pa tudi koncentracijo in osredotočenost. Z dihalnimi tehnikami se otroku približajo metode, ki mu omogočijo, da se v svetu, ki iz dneva v dan zahteva več, sprostijo. Predvsem pa je joga način s katerim otrok na zabaven način spoznava svoje telo in um.

Iz omenjenega je razvidno, da je pestra ponudba aktivnosti  omogočila vsakemu otroku, da je zase našel tisto, v čemer je najbolj užival … da je imel lep dan ... sončen in zdrav … nasmejan in zvedav … ravno prav sladek in z veliko veselja …

 

Naj bodo taki tudi vsi poletni dnevi, ki prihajajo - sončni in zdravi, nasmejani in zvedavi, ravno prav sladki in z veliko veselja ...

 

 

 

 Pom. ravnateljice Gordana Konečnik

Oglejte si tudi