Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Prostovoljno delo zaposlenih Zavarovalnice Maribor PE Slovenj Gradec v Vrtcu Slovenj Gradec

Že tretje leto zaposleni Zavarovalnice Maribor skupine Save Re za en dan poprimejo za dela in opravila, ki sicer ne sodijo v njihov opis del in nalog. Sicer njihovo delo temelji na družbeni odgovornosti, zaposlene pa odlikuje visoka moralna, etična in tudi ekološka zavest.
Tako so po svojih  najboljših močeh in z veliko prešerne volje, pomagali že mnogim organizacijam po Sloveniji in njihovim uporabnikom.

Odločitev, da darujejo svoj čas, energijo in znanje, izhaja iz njihove zavesti, da je pomagati plemenito dejanje in, da s tem prispevajo k boljšemu življenju drugih oseb.

Letos so se odločili, da svojo pomoč ponudijo otrokom in zaposlenim v vrtcu. Tako so urejevali okolico  vrtca Mislinja, Šmartno in Maistrova.  Predvsem Maistrova je bila za vse »prostovoljce« ne mali zalogaj. Čistili in urejevali so igrišča, obrezovali živo mejo, prelopatali peskovnike, pograbili  ter osvežili zelenico vrtca in še kaj bi se našlo.

Vse to se je dogajalo v  petek  1. aprila….in mogoče bi lahko kdo utegnil pomisliti, da gre za prvo aprilsko šalo, pa v veselje vseh otrok in zaposlenih ni bila.

 

Otroci so že v pričakovanje igre v pesku in brezskrbnega tekanja po igrišču….

V imenu vseh otrok in zaposlenih izrekamo vsem udeležencem še enkrat iskrena hvala. Kot pravijo sami, dan ko pomagaš, obogati naša srca in nahrani dušo. In imajo prav.

 

Gordana Konečnik, pom. ravnateljice

 

Oglejte si tudi