Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Parada otroških idej

Otroštvo je neponovljivo, enkratno in tudi najobčutljivejše obdobje v človekovem življenju in zato še posebej zasluži vso pozornost in skrb odraslega. Tako so strokovni delavci v vrtcu Slovenj Gradec, v petek 6. 6. 2014, to skrb še posebej izkazali.
Kot že vrsto let doslej, na začetku meseca junija, vrtec v vseh svojih enotah prireja zabavno dopoldne v obliki najrazličnejših ustvarjalnih delavnic, ki so namenjene otrokom vseh starosti.

Nemalo kateri mimoidoči se je ustavljal ob živahnemu dogajanju na igriščih enot in občudoval radost in veselje, ki je vela iz obrazov otrok, ki so sproščeno in brezskrbno tekali.

Ob tej priložnosti povabimo tudi tiste otroke, ki sicer vrtca ne obiskujejo in jim s tem približamo predstavo o delu in življenju pri nas. Letos se je temu povabilo odzvalo veliko število teh otrok, skupaj v spremstvu staršev ali starih staršev. Tega smo še posebej veseli.

Vsa spoznanja, znanja in izkušnje, ki jih otroci pridobijo v predšolskem obdobju, so za vedno zapisana v osebnosti posameznika in so odločilnega pomena v kakšnega odraslega človeka bo zrasel. Tega se naši strokovni delavci zavedajo in tako so vse aktivnosti, ki so jih izvajali v okviru teh delavnic, skrbno načrtovali z namenom, da so lahko otroci v njih  razvijali svojo kreativnost in domišljijo, ročne spretnosti, čut za estetiko in smisel za oblikovanje. Pri tem so upoštevali načelo enakih možnosti in uravnoteženosti in bili pozorni, da so bila zajeta vsa področja predšolske vzgoje (gibalno, likovno, glasbeno, plesno, narava, družba). Otroci so tako  uresničevali svoje zamisli z risanjem, oblikovanjem in ustvarjanjem na različne materiale.

Tudi gibalne in plesne delavnice so prispevale, da je bilo vzdušje prijetno, zabavno in sproščeno.

Otroci so  neposredni, odprti in pristni. Dogodek kot je »Parada otroških idej« pa je ravno tak. In zato ga imajo otroci radi …

Naj jim bo življenje prijazno in naj uživajo v drobnih stvareh!

 

 

Pom. ravnateljice: Gordana Konečnik

Oglejte si tudi