Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Visoka šola za tehnologijo polimerov obnovila akreditacijo visokošolskega zavoda in študijskega programa Tehnologija polimerov

Skladno s 4. odstavkom 14. člena Zakona o visokem šolstvu si mora vsak visokošolski zavod pri NAKVIS-u (Nacionalni komisiji za kakovost v visokem šolstvu) najmanj vsakih sedem let pridobiti odločbo o podaljšanju akreditacije. V kolikor zavod ne pridobi omenjene odločbe, ne sme več izvajati javno veljavnih študijskih programov.

Tako je Visoka šola za tehnologijo polimerov v mesecu septembru 2013 na Nacionalno agencijo Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (v nadaljevanju NAKVIS) oddala tri vloge: vlogo za podaljšanje akreditacije visokošolskega zavoda, vlogo za delovanje na novi lokaciji Mrežnega podjetniškega inkubatorja v Slovenj Gradcu in vlogo za podaljšanje akreditacije visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov.

 

 V mesecu marcu je Visoko šolo za tehnologijo polimerov obiskala 3 članska skupina strokovnjakov s spremljevalcem ter presojala o ustreznosti vpetosti visokošolskega zavoda in študijskega programa v okolje, ustreznosti delovanja visokošolskega zavoda, ustreznosti kadrovske zasedbe, zadovoljstvu študentov, ustreznost materialnih pogojev, zagotavljanje kakovosti, inovativnosti in razvojne naravnanosti visoke šole.

 

Skupina strokovnjakov je po ogledu prostorov ter razgovorih z vodstvom visoke šole in z zaposlenimi, visokošolskimi učitelji, sodelavci, študenti, diplomanti, mentorji prakse v podjetjih ter predstavniki podjetij in lokalnega okolja ugotovila, da Visoka šola za tehnologijo polimerov izpolnjuje vse zahteve za nadaljevanje svojega poslanstva – izobraževanja bodočih diplomiranih inženirjem na področju polimernih tehnologij. Tako je Visoka šola za tehnologijo polimerov obnovila svojo akreditacijo zavoda in visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov ter akreditirala delovanje na novi lokaciji za nadaljnih 7 let.

Oglejte si tudi