Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Prva izmenjava študentov Visoke šole za tehnologijo polimerov na HTL Wolfsberg

V ponedeljek, 13. 1. 2014, je v okviru mednarodnega projekta FactoryLabs, ki je financiran v okviru Evropskega teritorialnega sodelovanja, Operativnega programa Slovenija-Avstrija 2007-2013, potekala prva izmenjava študentov s partnerjem HTL iz Wolfsberga (Höhere Technische Bundeslehranstalt Wolfsberg).
Študenti Visoke šole za tehnologijo polimerov so tako s pomočjo omenjenega projekta pridobili možnost razširiti svoja znanja ter spretenosti še na področje poznavanja proizvodnih procesov s pomočjo programskih orodij, ki jih Visoka šola za tehnologijo polimerov še nima. Poleg tega so študenti VŠTP svoje sposobnosti preverili tudi na napravah za 3D tisk, konkretno so opravili simulacijo proizvodno procesnega.

 

Izmenjave študentov Visoke šole za tehnologijo polimerov so potekale še 14. januarja 2014, 20. in 21. januarja 2014. Izmenjave so se udeležili vsi študenti rednega študija visokošolskega strokovnega študijskega programa Tehnologija polimerov, razen 3. letnika, ki bo izmenjavo opravil v mesecu marcu.

 

Podobna izmenjava bo stekla tudi z dijaki HTL iz Wolfsberga, ki bodo Visoko šolo za tehnologijo polimerov obiskali v mesecu februarju 2014 in svoje spretnosti preizkusili na opremi, ki jo je visoka šola kupila iz projektnih sredstev. Tako bodo dijaki opravili simulacijo LCA (Life Cycle Assesment - ocena življenjskega cikla materiala), simulacijo brizganja s programskim orodjem Visoke šole za tehnologijo polimerov ter praktična izvedba simulacije na brizgalnem stroju. Dijaki bodo simulirali proces staranja posameznih polimernih materialov, izvedli fotopolimerizacijo in natezne in upogibne preizkuse staranih in nestraih polimernih vzorcev.

 

Visoka šola za tehnologijo polimerov tako z omenjenim projektom dosega svoj dolgoročni cilj tesnega čezmejnega povezovanja s sorodnimi izobraževalnimi institucijami.

 

 

Oglejte si tudi