Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Praktično usposabljanje v podjetju Kruschitz

Študent 3. letnika rednega študija, Andrej Felle, je prvi študent Visoke šole za tehnologijo polimerov, ki bo praktično usposabljanje v okviru študijskega programa Tehnologija polimerov, opravil v avstrijskem podjetju Kruschitz GmbH. Podjetje se nahaja v obmejnem mestu Velikovec (Völkermarkt) in deluje že od leta 1999. Specializirani so za reciklažo PET plastenk. Njihova proizvodnja obsega vse od razporejanja, drobljenja, izpiranja in ločevanja plastenk ter njihove reciklaže. Končni proizvod je kakovostni granulat za ponovno uporabo v industriji brizganja polimerov.

V mesecu juniju je svoje praktično usposabljanje v podjetju pričel izvajati tudi prvi študent VŠTP, Andrej Felle, ki je nad osebjem v podjetju in delom navdušen. Študent svoje usposabljanje opravlja v laboratoriju, kjer opravlja merjenje MFI s prepoznavanjem različnih vrst polimerov, kontrole vhodnih polimerov dobaviteljev ter natezne in Charpy teste po zahtevah kupcev. Študent bo svoje usposabljanje zaključil konec meseca avgusta.

 

Praktično usposabljanje študenta je del programa Erasmus+, ki je nov program za obdobje 2014-2020 in podpira aktivnosti na področju izobraževanja, usposabljanja, mladih in športa v vseh sektorjih vseživljenjskega učenja (šolsko izobraževanje, visoko šolstvo, nadaljnja izobraževanje, aktivnosti mladih itd.). Ključni ukrep 1 programa Erasmus+ je ukrep za učno mobilnost posameznikov, s katero se želi do leta 2020 doseči mobilnost pri 20% študentov terciarnega izobraževanja. Mobilnost naj bi pripomogla k dvigu kakovosti poučevanja in učenja in predstavlja izziv za spremembe in internacionalizacijo visokošolskih institucij.

 

Oglejte si tudi