Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Uspešni dijaki Srednje šole Slovenj Gradec in Muta

»Uspeh pride takrat, ko se zavemo, da so vse ovire samo izzivi, ki nam pomagajo postati boljši.« (Stephen Covey) Tako … Uspeh je raznolik, ima več plati in je predvsem sad načrtnega in učinkovitega dela, nikoli se ne zgodi kar tako, sam od sebe … Odvisen je od vsakogar, ki se vključuje in ima cilj ter začrtano pot. Tudi naša šola kot izobraževalna organizacija želi dosegati cilje v skladu z vizijo in osnovnim poslanstvom, torej kakovostnim izobraževalnim procesom. Postavljeni so bili cilji na različnih strokovnih področjih in vpeti smo v raznovrstne domače in mednarodne projekte.
Seveda, pouk in učenje sta najpomebnejša, a ti dve dejavnosti znamo tudi popestriti; različni projekti so eden od mnogih načinov dodatne motivacije in doseganja cilja, da učne vsebine splošnih in predvsem strokovnih področij povežemo, tudi z zunanjimi sodelavci, in dijake pripravimo za življenje.
  •  DRŽAVNI PRVAKI V TEHNIKI PRODAJE

V četrtek, 14. 4. 2016, je v Kranju potekalo jubilejno 40. državno tekmovanje v tehniki prodaje. Iz Prešernovega mesta so se naši dijaki 2. in 2. letnika programa trgovec z mentorico Marto Belič in ravnateljem vrnili nadvse prešerni, saj so dosegli do sedaj največji uspeh v tem tekmovanju, PRVO MESTO PO SEŠTEVKU NAJBOLJŠIH PETIH TEKMOVALCEV EKIPNO.

Tekmovanja se je udeležilo 17 šol iz vse Slovenije, tekmovalci so se pomerili v šestih tekmovalnih področjih. Tričlanska komisija, sestavljena iz predsednika in dveh članov, je vsakega udeleženca ocenjevala z največ 100 točkami glede na sprejem kupca, postrežbo kupca, poslušanje kupčevih želja, razkazovanje blaga, svetovanje, dopolnilno ponudbo, zaključek prodajnega postopka in splošen vtis prodajnega nastopa.

Najboljšo uvrstitev, prvo mesto v tekmovalnem področju živila in vse točke, je dosegla Vanja Korat, dijakinja tretjega letnika programa trgovec, pripada ji zlato priznanje.

Drugo mesto, zlato priznanje, sta dobila dijaka tretjega letnika, Jure Di Davide na tekmovalnem področju veliki gospodinjski aparati in Zala Miklavc na področju kozmetike.

Prav tako je zlato priznanje za izvrstno uvrstitev dobila dijakinja drugega letnika Amina Odobašič v tekmovalni skupini konfekcije.

Srebrno priznanje je v skupini obutev prejela dijakinja tretjega letnika Teja Grošič, bronasto priznanje v skupini mali gospodinjski aparati pa je prejel dijak tretjega letnika Matija Sedmak.

Uspešen prodajalec je lahko le tisti, ki uživa v prodaji in pri delu z ljudmi, ki zna kupcem dobro prisluhniti in se lahko posledično uči tudi od njih in si tako pridobiva neprecenljive prodajne izkušnje. Veliko so k temu uspehu dijakov pripomogli tudi strokovni mentorji iz različnih trgovskih podjetij na Koroškem, ki so s svojimi izkušnjami na področju prodaje raznovrstnih izdelkov dijakom še približali način, pristop in učinkovitost uspešnega prodajalca.

  •  NAŠIM LESARJEM TRETJE MESTO NA LESARIJADI 2016 V NOVI GORICI

Letošnje, že 22. Lesarijade, se je udeležilo več kot 300 mladih lesarjev in profesorjev z enajstih srednjih lesarskih šol v Sloveniji.

Na tem strokovnem, športnem in kulturno-zabavnem tekmovanju smo se tokrat pomerili v  šestih disciplinah, in sicer v ročni obdelavi lesa, risanju z računalnikom, izdelavi intarzije, ulični košarki, malem nogometu in fotografiji.

Dijaki naše šole so se na tekmovanju zelo dobro odrezali, saj so v skupnem seštevku zasedli tretje mesto. Prav tako tretje mesto so Matjaž Pesjak, Aleš Ocepek, Danijel Navršnik in Bine Vene - pod mentorstvom Milana Strmčnika - zasedli v ročni obdelavi lesa.

Med posamezniki pa sta še posebej blestela Bojan Pušnik (mentor Štefan Pirnat), ki je pri izdelavi intarzije zasedel tretje mesto, in Gašper Močivnik (mentor Tomaž Šoster), ki je bil v fotografiji drugi.

 

  1. NAŠIMA DIJAKINJAMA ZLATO PRIZNANJE NA TEKMOVANJU IZ ZNANJA SLOVENŠČINE ZA CANKARJEVO PRIZNANJE

Marca je bilo na Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče državno Cankarjevo tekmovanje. Z naše šole so tekmovale tri dijakinje: Zala Peretin, Gaja Šimić in Zala Miklauc.

- Zala Peretin (3. in 4. letnik SSI), mentorica Andreja Breznik, je osvojila zlato priznanje in drugo mesto v svoji skupini.

- Gaja Šimić (1. in 2. letnik SSI), mentorica Anica Ovnič, je osvojila zlato priznanje.

- Zala Miklauc (srednje poklicno izobraževanje), mentorica Verica Jaušovec, je osvojila srebrno priznanje.

  •  DRŽAVNO TEKMOVANJE DMFA - NEMŠČINA

Doris Fesel (GTT2), mentorica Janja Žigart, prof. nem., se je udeležila državnega tekmovanja na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru ter prejela zlato priznanje!

  •  DVE SREBRNI IN ENO BRONASTO PRIZNANJE NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU IZ NEMŠČINE IN ANGLEŠČINE

Naši dijaki so se pomerili v znanju nemščine in angleščine z dijaki gostinsko-turističnih šol Slovenije.

Srebrno priznanje: Davor Grobelnik Belšak (angleščina), mentor Roman Živič, prof. ang., in Andraž Štosir (nemščina), mentorica Janja Žigart, prof. nem.

Bronasto priznanje: Alen Štumpfl (nemščina), mentorica Janja Žigart, prof. nem.

  •  TEKMOVANJE UTRJUJE, POGLABLJA IN PRISPEVA K DODANI VREDNOSTI ZNANJA

V mesecu marcu je potekalo 17. državno tekmovanje iz znanja ekonomije. Tekmovalo je 64 dijakov (23 šol) iz celotne Slovenije. Tekmovanja so se udeležile tudi tri dijakinje iz razreda E4, program ekonomski tehnik. Tekmovanje je potekalo na Srednji ekonomski šoli Maribor.

Rezultati 17. državnega tekmovanja iz ekonomije, mentorica mag. Danica Pušnik:

1. Ksenija Strmčnik – zlato priznanje

2. Eva Gerold – zlato priznanje

3. Eva Bricman – srebrno priznanje      

Dijakinje so na takšen način pridobile veliko dodatnega in uporabnega znanja, ki ga bodo lahko uporabile na poklicni maturi in tudi pozneje v življenju. Znanje je in mora biti dolgoročna naložba in vrednota za življenje.

  •  JUBILEJNI MEDNARODNI SEJEM UČNIH PODJETIJ V CELJU

Marca se je v Celju odvijal 10. mednarodni sejem učnih podjetij, na katerem je istočasno potekalo tudi državno tekmovanje učnih podjetij. Iz leta v leto so stojnice boljše, lepše, ideje izvirnejše. Na sejmu je sodelovalo 48 učnih podjetij iz Slovenije, Črne Gore, Hrvaške, Litve in Italije. Med njimi je bilo tudi naše podjetje Diona d. o. o., ki posluje kot wellness center.

V času sejma je potekalo državno tekmovanje na katerem so ocenjevali razstavni prostor, osebje, izvirnost poslovne ideje ... Vse stojnice so bile tematsko izvirno urejene, učna podjetja so se odlično izkazala s svojo kreativnostjo. UP Diona je v kategoriji prodajnega osebja doseglo odlično drugo, v celotni oceni pa tretje mesto.

Predstavniki podjetja Fiona, Urška Tominc, Anja Plesec, Anže Vrečko in Jan Stramec, so vodili poslovne sestanke z domačimi in tujimi podjetji. Cilj le-teh je bil, da dijaki spoznajo, kako potekajo sestanki, kako sprejeti kupca oz. ponudnika, kako se soočiti s poslovnimi partnerji osebno in ne samo preko pošte in seveda, prodati čim več svojih proizvodov oz. storitev.

Toliko o tekmovanjih, med samim šolskim letom pa potekajo še druge izjemno zanimive dejavnosti, pri katerih dijaki pokažejo svoje teoretično znanje in veščine na svojem strokovnem področju.

Sodelovanje z osnovnimi šolami, lokalnimi skupnostmi, društvi, Gospodarsko zbornico Dravograd, mediji prinašajo v samo življenje dodano vrednost, ki obogati sam pouk, prinaša dodatna praktična znanja in pestrost dogajanja.

Pa se vidimo, morda nekje na stojnici, na televiziji … tudi slišali se bomo preko valov radia …

Oglejte si tudi