Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
-1°C
SOB.
11°C
3°C
Oceni objavo

Uspeh dijakinj Srednje šole Slovenj Gradec in Muta na državnem tekmovanju v znanju o sladkorni bolezni

Sladkorna bolezen je po mnenju mnogih strokovnjakov že dosegla razsežnost epidemije. To kronično presnovno bolezen včasih prinesemo že s seboj na svet in na to žal ne moremo vplivati. Bogata hrana, premalo gibanja, daljša življenjska doba in še marsikaj pa dodatno pripomorejo k nastanku bolezni. Prav zato je še tako pomembno, da mladi dobro poznajo to bolezen, tako vzroke kot tudi oblike preventive.
 

V soboto, 22. 11. 2014, je na gimnaziji Velenje potekalo 16. državno tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni, ki ga vsako leto organizira Zveza društev diabetikov Slovenije.

Dijakinje naše šole so tekmovale v dveh kategorijah.

V skupini gostinsko-turističnih in lesarskih programov pod mentorstvom Barbare Gašperšič Vodopija so se na državno tekmovanje uvrstile dijakinje Naja Blaznik Lesičnik, Polona Gerkšič in Gaja Šimič, vse iz programa GTT.

V skupini ekonomskih in trgovskih programov ter programa predšolska vzgoja pod mentorstvom Simone Hudrap pa so se na državno tekmovanje uvrstile dijakinje Tanja Glušič, Natalija Kaštivnik (obe iz ekonomskega programa) in Jana Matavž (predšolska vzgoja).

Natalija je, žal, zbolela in se tekmovanja ni mogla udeležiti, vse ostale tekmovalke iz obeh tekmovalnih skupin pa so se odlično odrezale:

Tanja Glušič in Jana Matavž sta osvojili ZLATI PRIZNANJI, Naja Blaznik Lesičnik in Polona Gerkšič  sta bili SREBRNI, Gaja Šimič pa je obdržala BRONASTO priznanje.

Iskrene čestitke dijakinjam in mentoricam!

Oglejte si tudi