Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Razmišljam podjetno

V okviru Evropskega tedna podjetništva, ki je med med 29. septembrom in 5. oktobrom 2014 potekal v evropskih državah, smo v Podjetniškem centru Slovenj Gradec izvajali podjetniške delavnice za osnovnošolce in za srednješolce.
Delavnice, ki so potekale na OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, Drugi osnovni šoli Slovenj Gradec in na OŠ Podružnici Pameče, na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec ter na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta, so bile namenjene osveščanju in seznanjanju mladih s podjetništvom.

Osnovnošolcem smo na zanimiv način preko iger, reševanja problemov, sodelovanja v skupini ipd. predstavili osnovne podjetniške pojme. Ob zaključku delavnice so svoje pridobljeno znanje preverili na podjetniškem kvizu in s pomočjo metode 'brainstorming' poiskali inovativne podjetniške ideje, ki bi jih lahko uresničili sami, če bi bili podjetniki. Srednješolci so pridobili informacije, kaj potrebujejo za ustanovitev podjetja, kakšni so pogoji, stroški, kje so podjetniške priložnosti. Odziv učencev je bil zelo pozitiven. 

Ker se v Podjetniškem centru Slovenj Gradec zavedamo pomena spodbujanja podjetništva med mladimi, bomo z izvajanjem podjetniških usposabljanj med mladimi nadaljevali; upamo pa, da bodo tako država kot tudi lokalne skupnosti temu področju namenile več sredstev.

Oglejte si tudi