Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Zdrav način življenja na Tretji osnovni šoli Slovenj Gradec

Jesen je že dodobra zakorakala v naše kraje in nas bogato obdarila s svojimi darovi. Ker je Tretja osnovna šola Slovenj Gradec zelo povezana z naravo, smo se v tem šolskem letu odločili, da izkoristimo enega od njenih darov in ga vpletemo v naš naravoslovni dan.

V petek, 5. oktobra 2012, je bilo pri nas vse v znamenju zdravja. Ker vemo, kako pomembna je zdrava prehrana in vse, kar sodi k njej, smo za začetek medse povabili medicinsko sestro, ki nam je povedala veliko uporabnega o zdravem načinu življenja. Poudarila je pomen zdravega prehranjevanja in gibanja. Ker smo ravno v jeseni, so bila rdeča nit našega dneva jabolka.

Vsak učenec je prinesel v šolo eno jabolko. Tako smo se naučili, da poznamo veliko sort. Videli smo lahko, da niso vsa jabolka takšna, kot jih kupimo v trgovini – torej velika, lepa in rdeča, ampak so lahko domača jabolka nekoliko manjša in ne tako privlačna na pogled, zato pa toliko bolj zdrava in okusna.

Najbolj zanimiv del našega naravoslovnega dne je bilo delo z jabolki. Eni so pripravljali jabolčni sok, iz katerega kasneje nastaneta mošt ali kis, s čisto pravo prešo. Drugi so pripravljali jabolčne krhlje. Ker smo zelo sladkosnedi, smo spekli tudi okusno jabolčno pito. Medicinska sestra nam je v uvodu povedala, da je poleg zdrave prehrane pomembno tudi gibanje. Tako nas je po vsem delu čakalo še eno presenečenje: v šolski telovadnici smo zaplesali v ritmih zumbe, s čimer smo združili prijetno s koristnim.

Ura je ta dan tekla še hitreje kot ponavadi. Polni novega znanja in prijetnih izkušenj smo se napotili proti domu in v mislih že premlevali, kaj vse bomo o tem dnevu povedali našim najbližjim. Vsi skupaj komaj čakamo, da se tak dan še kdaj ponovi.

 

Povezave

193.2.12.123/

Oglejte si tudi