Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

KAKŠNO DREVO ZRASTE IZ MAČKA

Mladinskega festivala Bralnice pod slamnikom smo se na Prvi osnovni šoli Slovenj Gradec letos udeležili četrtič. S festivalom povezujemo in nadgrajujemo prizadevanja za motiviranje  branja in dejavnike na področju promocije branja -  promoviramo branje, predvsem branje v prostem času, literaturo povezujemo s strpnostjo in medgeneracijskim povezovanjem.

V goste smo povabili pisateljico Natašo Konc Lorenzutti, spremljala pa jo je ambasadorka kakovostne literature Tilka Jamnik. Pisateljica črpa ideje iz vsakdanjega življenja.  S svojo bujno domišljijo in duhovitostjo jih postreže bralcu, da knjige kar ne more odložiti.  

Pri knjižničarskem krožku smo podrobneje obravnavali knjigo Kakšno drevo zraste oz mačka. Učenci so postali umetniki in ustvarjali toliko časa, da so izdelali drevo polno mačk. Nastalo je nekaj stripov in slikopisov ter likovnih del, katere smo razstavili v knjižnici šole.

Ob zaključku festivala, ki ga je s svojim prihodom nagradila pisateljica Nataša Konc Lorenzutti, smo s knjižničarskim krožkom pripravili okroglo mizo, kjer so se v sproščenem pogovoru razvile debate o odraščanju, sledenju sanj ter iskanju prave poti k odraslosti. Za prekratek konec nam je pisateljica zapela pesem, ki jo je napisala sama.  

Festival Bralnice pod slamnikom je v času, ko učenci ne segajo pogosto po knjigah, zelo dobrodošel, saj je druženje s pomembnimi ustvarjalci za njih pomemben izziv. Zato so pripravljeni poleg obveznih čtiv prebrati še druge, neobvezne knjige in kar je največji dosežek knjižničarja … v knjižnico se vrnejo po še!

                                                                                                                                                                             Mojca Ruter

Oglejte si tudi