Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Informiranje in svetovanje v procesu vseživljenjskega učenja

Vseživljenjsko učenje s Svetovalnim središčem Koroška iz teorije v prakso.

Vseživljenjsko izobraževanje in učenje ima dve razsežnosti, in sicer razsežnost trajanja, ki označuje, da se učimo od rojstva dalje, torej »od zibelke do groba« ter razsežnost širine, ki označuje, da se učimo povsod (ne le v šoli) in karkoli (ne le za šolske predmete, tudi za vse druge naše majhne in velike, življenjske in delovne potrebe).

 

V skladu s strategijo vseživljenjskega učenja je osrednji namen delovanja Svetovalnega središča Koroška ozavestiti posameznike o cilju njihovega izobraževanja in učenja. Ta cilj namreč ni le pridobiti izobrazbo in kvalifikacijo za delo in poklic, temveč pridobiti si tudi široko znanje in spretnosti, ki jih potrebujemo, da bi lahko uspešno in kakovostno živeli in delali kot posamezniki in v skupnosti.

 

Vsak nov začetek je seveda lahko težak, vendar pa naj niti starost ne bo ovira, da bi se tudi po večletnem premoru zopet lotili učenja, se odločili za obiskovanje izobraževanja ali se npr. udeležili programa za poklicno prekvalifikacijo. In če pri vsem tem naletite na kakšno oviro ali se vam porodi kakšno vprašanje, ste vabljeni, da obiščete Svetovalno središče Koroška, kjer dobite brezplačne, celovite in zaupne informacije in svetovanje o izobraževanju in učenju.

 

Informiranje in svetovanje v vseživljenjskem učenju je bilo že zdavnaj prepoznano kot predpogoj, da lahko vseživljenjsko učenje postane realnost. V Svetovalnem središču Koroška vam z veseljem posredujemo vse informacije, ki jih potrebujete pri izbiri primernega izobraževanja, izvajamo celoten proces svetovanja, pomagamo vam pri morebitnih težavah z učenjem, izvajmo delavnice o učenju učenja in vam priskočimo na pomoč pri iskanju ustrezne zaposlitve.

 

Izgovori, kot so: "Prestar sem za učenje.", "Nisem nadarjena za učenje tujih jezikov.", "Kmalu odhajam v pokoj." itd., ne zdržijo več in so preživeli. Vseživljenjsko učenje je dandanes malodane pogoj za bolj kvalitetno življenje. V ta namen je in bo moto Svetovalnega središča Koroška: »Naj teče učenje skozi življenje!«.

Oglejte si tudi