Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Igraj se z mano v MKC Slovenj Gradec

MKC Slovenj Gradec vabi na na mednarodni kulturno likovni dogodek Igraj se z mano, ki se bo njihovih prostorih odvijal v četrtek, 13. 6. 2013, od 10.30 ure dalje.

Dogodek s svojimi aktivnostmi spodbuja interakcijo med otroki, mladostniki in odraslimi osebami s posebnimi potrebami.
Na tokratni Mednarodni likovni natečaj Igraj se z mano se je prijavilo več kot 260 šol, vrtcev, zavodov in drugih izobraževalnih ustanov iz Slovenije in tujine. Prispelo je okoli 5000 likovnih del na papirju v različnih tehnikah. 

Mednarodna razstava Igraj se z mano bo tako kot v prejšnjih letih tudi v tem letu potovala po različnih lokacijah po Sloveniji in tujini. Lani se je tekom leta zvrstilo dvajset dogodkov v organizaciji galerij, mladinskih centrov, društev, šol, vrtcev, zavodov in knjižnic. Organizatorji posameznih razstav so k sodelovanju povabili okoliške izobraževalne ustanove in društva. 
Mladinski kulturni center Slovenj Gradec je letos k sodelovanju povabil Prvo osnovno šolo Slovenj Gradec in Tretjo osnovno šolo Slovenj Gradec. Otroci, mladostniki in tudi odrasli se bodo spoznavali skozi različne delavnice in igre ter tudi skupaj postavili razstavo. Ker se predstave otrok in mladostnikov, kako postaviti razstavo (pa naj bo to višina obešenih slik, razdalja med njimi, vrstni red slik ...), ne skladajo s predstavo odraslih, bodo razstavo postavili samostojno. Dela otrok in mladostnikov so ponavadi razgibana in odkrita, takšna bo tudi njigova razstava. Dodatno težo takim razstavam daje dejstvo, da so plod skupinskega dela in tudi igre.

 Petra Špegel

Oglejte si tudi