Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

FIT OLIMPIJADA NA DRUGI OSNOVNI ŠOLI SLOVENJ GRADEC

21.6.2013, je bila na Drugi OŠ Slovenj Gradec športna prireditev FIT OLIMPIJADA. Na njej so aktivno - s simulacijo tehnik različnih športnih zvrsti - sodelovali učenci od 1. do 5. razreda, učenci od 6. do 9. pa so sodelovali kot nosilci tabel, zastav, olimpijskega ognja ter navijači. Prireditev se je odvijala na športnem stadionu.
Olimpijado smo izvedli v okviru Mednarodnega projekta FIT Slovenija,  v katerega je šola vključena že od leta 1999. Prireditev je bila rezultat celoletnega aktivnega dela ter tesnega sodelovanja in s pomočjo Fit metodologije©.  Osnovni namen je bil, da smo s simulacijo tehnik različnih športnih zvrsti, ki so se predstavljale na letnih Olimpijskih igrah, otroke  spodbudili k večji redni gibalni/športni aktivnosti, spoznavali države sveta ter njihovo kulturo, se medpredmetno  povezovali ter razvijali  timsko sodelovanje  med učenci, mentorskimi razredi  ter pedagoškimi delavci.

 

Prireditev se je odvijala v olimpijskem duhu “važno je sodelovati, ne zmagati”. Olimpijske igre smo otvorili z dvigom prave OI zastave, s prižigom OI ognja ter zaprisego najboljše športnice naše šole Tanje Anželak. Prireditev je potekala ob strokovnem vodenju direktorice projekta ga. Barbare Konda.  Kot gostja je bila tudi Fit ambasadorka pevka Nuša Derenda. Ob koncu prireditve so učenci športniki prejeli kolajne, ki so jim jih podelili znani koroški športniki ter povabljeni gostje. 

 

S prireditvijo smo se predstavili  širši javnosti, predvsem pa staršem, ki projekt dobro poznajo in ga zelo dobro sprejemajo.

 

Koordinatorka projekta: Katja Uršič

Oglejte si tudi