Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Atletska tekmovanja v letu 2012 skozi sodniške oči (drugi del)

V začetku oktobra je naša šola gostila množično prireditev, kjer je nastopalo prek 400 tekmovalcev. Šolska športna tekmovanja imajo v jesenskem času na urniku kar nekaj tekmovanj, med drugim tudi finale ekipnega tekmovanja za osnovne šole. Tekmovanja se po navadi udeleži najboljših 12 ekip iz cele Slovenije, pri dečkih in deklicah.

To je velik organizacijski in finančni zalogaj, ki je bil že drugo leto zapored zaupan Drugi OŠ Slovenj Gradec. Vodja tekmovanja je bila ga. Majda Areh Novak, profesorica športne vzgoje na omenjeni šoli, ki je s pomočjo sodelavcev, atletskih sodnikov in učencev, pripravila, po mnenju prisotnih tekmovalcev dobre pogoje za dosego najboljših rezultatov, trenerjem in gledalcem pa odlično in za oko privlačno prireditev. Na tekmi so bili prisotni najvišji predstavniki Atletske zveze Slovenije, Zavoda za šport Planica in lokalne skupnosti, ki so po koncu tekmovanja izrekli številne pohvale vodstvu tekmovanja, kar nam daje spodbudo za delo v prihodnje.

Na  vsaki atletski tekmi je prisoten delegat AZS,  ki je odgovoren za pravilen potek tekmovanja. Tokrat je bil to g. Zdravko Peternelj. Na koncu tekme poda oceno, ki vključuje od priprave biltena, tekmovališč, prostora za ogrevanje, garderob, zasedenost sodniške ekipe, urnik tekmovanja in še veliko drugega.

Pri pripravi in  izvedbi tekmovanj je sodelovalo preko 200 pomočnikov, večinoma domačih učiteljev, učencev, staršev, športnih pedagogov iz sosednjih šol in drugih sodelavcev, ki se jim na tem mestu zahvaljujem za pomoč, pripravljenost in dobro voljo. Ne smem pozabiti omeniti ga. Nade Duler, ravnateljice šole in njene pomočnice ga. Marte Rubin, ki sta s svojim soglasjem za organizacijo tekmovanj pripomogli, da se tekmovanja sploh dogajajo. Prav tako se jima zahvaljujem za podporo in pomoč pri organizaciji atletskih tekmovanj, ki potekajo in so potekala na stadionu pod okriljem Atletskega kluba Slovenj Gradec.

Organizacijski odbor finala ekipnega tekmovanja za osnovne šole na čelu z ga. Majdo Areh Novak, je ob zaključku leta prejelo priznanje za odlično organizirano atletsko tekmovanje v Sloveniji. Priznanje je sprejela na prireditvi »Atlet leta 2012«  v Ljubljani.

Verjetno bomo naslednje leto nadaljevali z organizacijo državnega tekmovanja najboljših ekip za osnovne šole. Želimo si, da bi s pomočjo sodelavcev in drugih atletskih zanesenjakov napisali še kakšno dobro zgodbo.

Majda Areh Novak, prof. športne vzgoje

 

Oglejte si tudi