Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Prireditve ob občinskem prazniku mestne občine Slovenj Gradec

V počastitev občinskega praznovanja mestne občine Slovenj Gradec se vsako leto zvrsti mnogo zanimivih prireditev, od angažirano tematskih do zabavnih, namenjenih druženju in promociji mesta. Letos se je družabno praznovanje pričelo že ob koncu meseca avgusta z dvo-dnevno prireditvijo SG FEST. Drugi večji sklop prireditev, ki bodo namenjene širši ciljni publiki, pa se bo odvil ta konec tedna. Vabimo Vas, da se prireditev udeležite.

 

Od petka do sobote se bodo v sklopu praznovanja občinskega praznika zvrstile naslednje prireditve:

 

Petek, 23. september, od 9.30 ure dalje na Glavnem trgu

18. MIROVNIŠKI FESTIVAL IN 9. FESTIVAL DRUGAČNOSTI

Letošnji mirovniški festival pod skupnim naslovom »V iskanju boljšega jutri: Gradimo mir! bo sestavljen iz raznih vsebin, ki bodo povezane s svetovnim dnevom miru, 21. septembrom.  Na tradicionalnem festivalskem dnevu, ki v Slovenj Gradec pritegne predvsem mlajše obiskovalce, se bo predstavilo skoraj 40 nevladnih organizacij, šol in društev, organizirane bodo tudi številne zabavno-ustvarjalne delavnice in spremljevalne aktivnosti.

Program bo trajal od 9.30 do 13.30 ure; ob 11. uri bo v atriju graščine Rotenturn in v prostorih Koroške galerije likovnih umetnosti tudi odprtje razstave najboljših likovnih del in fotografij ter podelitev priznanj nagrajencem natečaja, ki ga je razpisala mestna občina Slovenj Gradec.

 

Sobota, 24. september, od 9. ure dalje na Glavnem trgu

Tekmovanje Četrtnih in Vaških skupnosti v pripravi GOLAŽA po receptih starih slovenjgraških gostiln

Tradicionalna predstavitev Vaških in Četrtnih skupnosti mestne občine Slovenj Gradec bo letos potekala na malo drugačen način; občanom bodo namesto klasične predstavitve na stojnicah ponudili posebno kulinarično doživetje. Za obiskovalce bo, po izvedenem ocenjevanju, brezplačno na voljo 1000 porcij golaža.

Kulturni program na prireditvenem odru bodo oblikovala domača kulturna društva, za mlajše obiskovalce pa pripravljamo zabavne – ustvarjalne delavnice in otroško animacijo. V kulturnem programu bodo sodelovali: Pihalni orkester Slovenj Gradec, Ženski pevski zbor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, Folklorna skupina KUD Trlice, Gradiški fantje, gledališka skupina Anka ter ansambel OKEJ.

V sklopu prireditve bo župan MO Slovenj Gradec uradno podpisal Zeleno politiko v okviru projekta Zelene sheme slovenskega turizma.

 

V soboto 24. septembra  bo ob 20. uri na malem odru v MKC Slovenj Gradec še gledališka predstava Zgodba o živalskem vrtu v izvedbi Gledališke skupine Studio A kulturnega društva Slovenj Gradec.

 

Nedelja, 25. september, od 9. ure dalje na Glavnem trgu

Slovenski praznik ekološki kmetij

Na EKOLOŠKI TRŽNICI se bo predstavilo skoraj 20 ekoloških kmetij iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. V sklopu prireditve se bodo zvrstila zanimiva predavanja Marije Merljak, Mitje Zupančiča in predstavnika Inštituta KON-CERT. V kulturnem programu sodelujeta skupini Zimski kosci in Vihar.

 

Sobota in nedelja (24. in 25. 9. ter 1. in 2. 10.)

JESENSKO ŠKRATOVANJE v Deželi škratov na Gmajni pri Slovenj Gradcu

Ena najbolj zanimivih prireditev za otroke na Koroškem se bo pričela v soboto, 24.9. ob 11.00 uri z gradnjo škratove vasi. Vsak dan se bodo odvijale pestre aktivnosti, na primer ogled škratovega gozda s coprnico Zofko, škratov vlak, škratova menjalnica in škratov denar – škratini, kotaljenje buč, škratov poligon, otroške predstave ter animacijske delavnice.

 

Prijazno vabljeni na prireditve ob občinskem prazniku v Slovenj Gradec.

Oglejte si tudi