Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Ugotavljanje in vrednotenje neformalno in priložnostno pridobljenega znanja

Na MOCIS-u smo že dobro leto in pol vključeni v projekt Ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja v izobraževanju odraslih, ki se v mesecu marcu izteka. Projekt je bil financiran iz MIZŠ ter iz Evropskega socialnega sklada. Vanj pa je bilo, poleg MOCIS-a, vključeno še 14 organizacij v Sloveniji. Gre za nam sorodne organizacije - organizacije, ki se ukvarjajo z izobraževanjem odraslim

Namen in cilj projekta

Dejstvo je, da imamo vsi ljudje določena znanja, obvladamo najrazličnejše spretnosti in veščine. In vse to črpamo tako doma, v službi, od prijateljev, sodelavcev in vsega tega se niti ne zavedamo. Poleg tega imamo ljudje  najrazličnejše interese, hobije in tudi na tak način se veliko naučimo. Znamo precej več, kot se tega sami zavedamo.

Cilj projekta je bil, da ta znanja napravimo vidna, jih prepoznamo in ovrednotimo. Kajti vsa ta znanja so naš skriti zaklad. 

 

V času trajanja projekta smo se na MOCIS-u za to delo usposobile 4 svetovalke in ena informatorka, ki smo se trudile s pomočjo zainteresiranih kandidatov, ki so se pri  nas oglasili, da smo uspešno uresničevali ta cilj: prepoznavati ovrednotiti skrita znanja naših kandidatov.

V tem času se je pri nas lahko oglasil vsak zainteresiran posameznik, predvsem pa smo v projektu namenili posebno pozornost trem ciljnim skupinam: brezposelnim, osipnikom in zaposlenim. Tako smo v času trajanja projekta v postopek vrednotenja vključili 40 kandidatov, ki so vsi uspešno zaključili in si pridobili potrdilo in mnenje o izkazanih kompetencah. Ob tej priložnosti vsem kandidatom še enkrat čestitamo in se jim zahvaljujemo za sodelovanje. 

 

Ob zaključku projekta pa bi se želeli zahvaliti tudi vsem tistim, ki so kakor koli prispevali k uspešnosti projekta, tako vsem ustanovam in podjetjem, s katerimi smo sodelovali in so nam bili pri naših prizadevanjih v veliko oporo.

Oglejte si tudi