Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Tudi starejši se učijo na MOCIS-u

Nikoli ni prepozno za to, da bi... Vedno bolj se potrjuje temeljni moto MOCIS-a »Naj teče učenje skozi življenje«.

 V oktobru smo na MOCIS-u začeli z izvajanjem programa Razgibajmo življenje z učenjem, ki je namenjen starejšim odraslim. Program se izvaja v sklopu projekta Usposabljanje za življenjsko uspešnost. To je druga izvedba, prvo izvedbo smo izpeljali že v lanskem šolskem letu. Več na: http://www.mocis.si.

V skupini je 16 udeleženk. Povprečna starost je 67 let. Udeleženke so pretežno iz Slovenj Gradca, prihajajo pa tudi iz drugih krajev Koroške (Radlje ob Dravi, Prevalje, Mežica, Kotlje). Najstarejši udeleženki, ki prihajata s Prevalj, sta stari 81 let, česar smo še posebej veseli, saj se tako uresničuje naš temeljni moto »Naj teče učenje skozi življenje«, obenem pa se potrjuje tudi to, da pri 81 letih še nisi prestar za aktivno vključevanje v razne delavnice oz. projekte.

Namen programa ni le obnoviti spretnosti za lažje obvladovanje različnih (ne)vsakdanjih situacij ter dvigniti kakovost življenja, ampak tudi razširiti in obogatiti socialno mrežo ter si pridobiti nove prijatelje.

In kaj se bo v skupini dogajalo? Obravnavali bomo različne teme: zdravje, hrana in pijača, priložnosti vseživljenjskega učenja, pismenost danes, ustvarjalne delavnice, različni ogledi in obiski. Povabili bomo tudi strokovnjake z različnih področij, ki bodo program še dodatno popestrili.

Z navedenimi vsebinami bodo udeleženke izboljšale temeljno znanje in usposobljenost ter na novo vzpostavile socialno mrežo, ki jim bo omogočala aktivno in uspešno staranje ter sodelovanje v življenjski skupnosti. Naše druženje se bo zaključilo konec marca prihodnje leto.

 

V okviru projekta Usposabljanje za življenjsko uspešnost izvajamo 10 različnih programov za različne ciljne skupine (Most do izobrazbe (UŽU-MI), Knjige so zame (UŽU-Knjige so zame), Moje delovno mesto (UŽU-MDM), Izzivi podeželja (UŽU-IP),  Moj korak (UŽU-MK), Beremo in pišemo skupaj (UŽU-BIPS), Branje za znanje,za zabavo (BZZ), UŽU ─ Razgibajmo življenje z učenjem, Računalniška pismenost za odrasle (RPO), Računalniško in digitalno opismenjevanje (RDO). Vsi programi so sofinancirani s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropskega socialnega sklada, zato so za udeležence brezplačni.

Oglejte si tudi