Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Akcija Unikati za lahko branje 2013

V Akciji Unikati za lahko branje v Zavodu RISA zbiramo sredstva za tisk brezplačnega lahko berljivega časopisa 20 MINUT. Časopisu sta v letu 2013 pomagala tudi Mestna občina Slovenj Gradec in Ministrstvo za kulturo.

Zdaj najbrž že poznate lahko branje.

Naši ciljni  bralci so vsi tisti ljudje, ki zaradi telesnih ali kulturno-jezikovnih vzrokov težko berejo in razumejo standardna besedila.Z njimi in zanje smo med drugim izdali prvo lahko berljivo leposlovje v slovenskem jeziku.

Še vedno izdajamo časopis 20 MINUT. Še vedno je brezplačen.

Država je  v skladu s Konvencijo o pravicah invalidov dolžna vsem ljudem zagotavljati dostop do lahko razumljivih informacij. Konvencija in njeni protokoli so ratificirani z zakonom. Pa država (tudi v letu 2013) v glavnem nima denarja, delček sredstev je prispevalo le Ministrstvo za kulturo. 

Mi gremo naprej. Naše delo je v veliki večini prostovoljno. Materialne stroške poskušamo pokrivati z redkimi donacijami in iz lastnih žepov.Z vašo pomočjo smo v lanskoletni akciji Unikati za lahko branje za tisk časopisa zbrali preko 1.000 eur! Ste bili med donatorji, kupci? Prisrčna hvala!

Bi pomagali (tudi) letos? Prijazno vabljeni k sodelovanju v akciji Unikati za lahko branje 2013.

Vsak izmed nas je na nekem področju (ali področjih) nekaj posebnega. Nekateri pečete, drugi slikate, tretji pišemo, četrti skačete, peti šivate, petnajsti pojete, šestindvajseti oblikujete, stoti kuhate ...

Unikati so naši izdelki, storitve, usluge, prispevki, skratka vse mogoče zadeve, od katerih bi se bili pripravljeni prostovoljno ločiti. Mi bomo vsak Unikat z velikim veseljem prevzeli, 'zapakirali', reklamirali in dali na spletno licitacijo.

Spletna licitacija bo potekala od 11. novembra (ponedeljek) do 1. decembra 2013 do 24. ure (nedelja).

Na licitaciji bodo kupci Unikate poskušali pridobiti zase po sistemu 'kdo da več'. Za Unikate se vedno splačalo boriti! Izkupiček od licitacije bo v celoti namenjen financiranju stroškov tiska časopisa 20 MINUT.

Akcija se bo zaključila z decembrsko čajanko za donatorje in kupce.

 

Svoje Unikate lahko obljubite po e-pošti na naslov: zavodrisa@gmail.com
ali po telefonu: Saška 041-252-167, Barbara 051-634-961 ali Tatjana 040-712-392.

 

Povejte naprej ;). Iskrena hvala!

Sodelavci Zavoda RISA

 

V pripetku je povabilo k sodelovanju napisano v lahko berljivi in razumljivi obliki.

Oglejte si tudi