Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

Ustvarjalne delavnice Vedrink in odprtje 2. razstave ročnih del krajank in krajanov VS Turiška vas

V četrtek, 6. 11. 2014, so Vedrinke, ki se družijo v ustvarjalnih delavnicah, pripravile 2. razstavo svojih ročnih del ter del krajank in krajanov vaške skupnosti Turiška vas.
Ustvarjalne delavnice je letošnje leto obiskovalo devet Vedrink. Zaradi bolezni in zaradi službene odsotnosti pa delavnice trenutno obiskuje le šest članic. Delavnice zelo rade obiskujejo, saj ob znanju in uporabi različnih tehnik izpod njihovih rok nastajajo čudoviti izdelki – nakit, različne voščilnice, izdelki iz ličja (košarice, cvetice,  zajčki, ptičke, palčki …), različni izdelki za velikonočne ter božično novoletne praznike, ne manjka pa seveda kvačkanih, pletenih, klekljanih izdelkov itd. Ob prijetnem klepetu dve uri druženja na teden vse prehitro mineta. Trenutno tri Vedrinke  osvajajo začetno znanje klekljanja, tri pa že izdelujejo svoje prve izdelke, ostale tri pa se jim bodo pri prvih oz. nadaljevalnih korakih klekljanja pridružile v začetku naslednjega leta.

V tednu Martinovih dnevov,  ki jih praznujejo vaške skupnosti Legen, Šmartno in Turiška vas, pa so Vedrinke  pripravile tudi razstavo ročnih del. Da pa bi razstava bila čim bolj pestra, in da bi svoje izdelke lahko predstavile tudi krajanke in krajani vaške skupnosti, so le-te povabile, da za razstavo pripravijo tri svoje najljubše in najlepše izdelke. In res se je vabilu odzvalo kar precej krajank in krajanov. Skupaj jih je svoje izdelke razstavljalo kar 23.

Razstavo si je ogledalo veliko obiskovalcev od blizu in daleč,  ki so občudovali najrazličnejša ročna dela in likovne izdelke, za katera so avtorji porabili veliko svojega prostega časa. Bili so navdušeni. Nekaj stavkov iz knjige vtisov: »Obogatile ste svoje znanje in življenje s stvarmi, ki imajo veliko vrednost in ve drage ročnodelke - veliko veselje«. (Ročnodelke »Vrba« iz Nazarij;  »Pa saj ne moreš verjeti, kaj lahko naredijo pridne roke, kako si napaseš oči, koliko ročnih spretnosti, koliko domišljije, koliko veselih uric imajo te pridne roke. Ja, res je vredno ogleda. Lepo, res lepo, bodite tako ustvarjalne še naprej. Uživajte zraven.«(A. Mlinšek).

 

Vedrinke upamo, da se bo na razstavo, ki jo bomo ponovno pripravile čez dve leti, odzvalo še več krajank in krajanov, saj smo ugotovile, da se jih zelo veliko ukvarja z najrazličnejšim ustvarjanjem: likovno ustvarjanje, šivanje, kvačkanje, klekljanje, pletenje … Takšna razstava pa je možnost, da svoje izdelke predstavijo tudi širši javnosti, obiskovalci razstave pa si lahko napasejo oči na prečudovitih izdelkih.

Oglejte si tudi