Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
0°C
NED.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Usposabljanje za aktivno življenje in delo

V petek, 5. 4., in soboto, 6. 4. 2013, je Zveza delovnih invalidov Slovenije v Moravskih Toplicah v hotelu Ajda organizirala seminar za zaposlene in brezposelne invalide. Seminarja sta se iz Društva invalidov Slovenj Gradec – Aktiva invalidov Šmartno udeležila Igor Lužnik in Bojan Tučman.
Prvi dan je predavanje potekalo v dveh sklopih. Najprej so poslušali predavanje o spremembah o zakonodaji s področja delovnega prava in pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Po kosilu so se razvrstili v skupine in se udeležili dela v delavnicah na temo: telesna aktivnost za zdravje za vsak dan, odnosi v družini po nastanku invalidnosti, obvladovanje stresa skozi telesno aktivnost in pomen telesne aktivnosti. V soboto so poslušali predavanje na temo pozitivno razmišljanje o življenju. Med predavanji so imeli na razpolago tudi pravno svetovanje s področja delovnopravne zakonodaje in vse kar jih je zanimalo.

Bivanje v hotelu je bilo prijetno. Na voljo so imeli neomejene vstope v hotelske bazene, savne in fitnes. Seminar je potekal v prijetnem vzdušju, izvedeli so veliko novih in koristnih informacij.

Udeleženca seminarja se zahvaljujeta Društvu invalidov Slovenj Gradec, da jima je omogočilo udeležbo na seminarju. Upata pa, da jima bo to omogočeno še kdaj.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi