Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
-2°C
PON.
11°C
-1°C
Oceni objavo

Usposabljanje za aktivno sodelovanje in neodvisno življenje invalidov Terme Dobrna

Zveza delovnih invalidov Slovenije organizira že vrsto let Usposabljanje za aktivno in neodvisno življenje invalidov za prostovoljce, ki delajo na društvih in za zaposlene in brezposelne invalide. Prvo letošnje dvodnevno usposabljanje je bilo namenjeno za prostovoljce društev, v petek in soboto, 4. in 5. marca 2016 v Terme Dobrna, na katerem je prisostvovalo vseh 69 društev delovnih invalidov iz cele Slovenije. Iz Društva invalidov Slovenj Gradec se je usposabljanja udeležila predsednica društva Stanislava Tamše.

Na vseh predavanjih, ki so potekala v dvorani Zdraviliškega doma, smo sodelovali vsi udeleženci usposabljanja. Prvi dan nam je v dopoldanskem času predavala Sanja Jablanović iz Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC), tema predavanja pa je bila »Soustvarjanje pomoči invalidom z informiranjem«. V popoldanskem času sta nam predavala kar dva predavatelja, prvo smo prisluhnili predavateljici dr. med. spec. fizioterapevtki Sanji Rozman, tema predavanja pa je nosila naslov »Sprememba v srcu«. Predavanje se je po kratkem odmoru nadaljevalo, tokrat smo prisluhnili mag. Cvetu Uršiču, članu strokovnega sveta Zveze delovnih invalidov Slovenije, kateri nas je seznanil s pričakovanimi spremembami na področju invalidskega varstva.

Naslednji dan v dopoldanskem času se je predavanje nadaljevalo prav tako v dvorani Zdraviliškega doma, predavala nam je predavateljica iz Zavoda RS za zaposlovanje – storitve za invalide, Lea Kovač, Služba za zaposlovanje. Tema je bila zelo zanimiva, bili smo seznanjeni o zaposlitvah invalidov in ustanavljanju invalidskih podjetij.

Po končanem predavanju smo odšli še na kosilo v hotel Vita, v katerem smo imeli tudi prenočišča.

Rečem lahko, da na takšnih usposabljanjih pridobimo veliko znanja, ki nam je še kako potrebno in koristno pri našem delu na društvih.

Stanislava Tamše

Oglejte si tudi