Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Srečanje težkih invalidov in starostnikov Aktiva invalidov Šmartno

Vodstvo AI Šmartno skrbi skozi celo leto, da se njihovi invalidi nenehno vključujejo v različne programe. Invalidom s težjo invalidnostjo ali zelo slabim zdravstvenim stanjem, nudi aktiv največjo pozornosti v vseh pogledih in sicer v obliki obiskov, organiziranih srečanj, piknikov, kopanj in rekreacije.
Srečanje težkih invalidov in starostnikov je v letu 2015 organiziralo vodstvo AI Šmartno na državni praznik, 25. junija 2015, na Letališču v Mislinjski Dobravi. Od skupno 103 evidentiranih težkih invalidov in starostnikov v aktivu, se jih je srečanja udeležilo 76, ostali se pa zaradi starosti ali slabega zdravstvenega stanja srečanja niso mogli udeležiti. Vse tiste invalide, ki se pa srečanja niso mogli udeležiti, vodstvo aktiva obišče na njihovih domovih in jih tudi skromno obdari. Vodstvo poskrbi še tudi za to, da pripeljejo na srečanje težke invalide njihovi svojci, prav tako še poskrbijo za prevoz tudi za tiste invalide, ki se nahajajo v domovih starostnikov.   

 

Po pozdravu in nagovoru predsednika AI Šmartno Rudija Horvata in pozdravnih besedah predsednice Društva DI Slovenj Gradec Stanislave Tamše, je sledil nastop Ljudskih pevk Lastovk, ki so jim zapele kar nekaj lepih ljudskih pesmi. Po uradnem delu jim je bilo postreženo tudi kosilo, za katero so poskrbeli v restavraciji Aerodroma.

 

Sledilo je druženje. Med seboj so se veliko pogovarjali, predvsem o problemih in težavah, ki jih spremljajo v njihovem vsakdanjem življenju. Trajalo je kar nekaj ur, da so se razšli in zadovoljni vrnili nazaj na svoje domove.

 

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi