Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

Srečanje težkih invalidov Aktiva invalidov Slovenj Gradec

Srečanje težkih invalidov je vodstvo AI Slovenj Gradec organiziralo v sredo, 1. julija 2015 v gostišču Preša na Legnu. Od skupno 44 težkih invalidov, ki so evidentirani s 70 in nad 70 % invalidnostjo, se je srečanja udeležilo 39, ostali se pa zaradi starosti ali slabega zdravstvenega stanja srečanja niso mogli udeležiti. Vse tiste invalide, ki se pa srečanja niso udeležiti, vodstvo aktiva obišče na njihovih domovih in jih tudi skromno obdari. Vodstvo poskrbi tudi za to, da na srečanje pripeljejo težke invalide njihovi svojci.

 

Na začetku srečanja sta najprej nastopila Kotnik Vlado in Jožica, Vlado je zaigral na harmoniko, Jožica pa je ob spremljavi igranja na harmonika zapela nekaj pesmi.

 

V nadaljevanju srečanja je vse prisotne najprej pozdravil in nagovoril predsednik AI Slovenj Gradec Jože Rajšter, nato jih je pozdravila še predsednica DI Slovenj Gradec Stanislava Tamše.

 

Otmar Sekavčnik, častni član aktiva in častni član DRUŠTVA DI Slovenj Gradec pa je spregovoril o stanju v današnjem času v naši državi.

 

Na več srečanjih pa invalidi prejmejo tudi kakšne spominke, za katere vedno poskrbi marljiva in pridna tajnica aktiva Jelka Pogorelčnik. Tudi na tem srečanju je težkim invalidom podelila lepe spominke.

 

Po uradnem delu jim je bila postrežena tudi hrana, za katero so poskrbeli v v gostišču Preša.

 

Nato je sledilo je druženje, Vlado pa jim je še naprej veselo igral na harmoniko.

  

Stanislava Tamše 

Oglejte si tudi